Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Şekerpare Tarifleri, Şeker Pare Tarifleri, yemek tarifleri, yemekler, tatlılar,  irmikli şekerpare tarifi, oktay usta şekerpare tarifi, şekerpare tatlısı tarifi, irmiksiz şekerpare tarifi, kalburabastı tarifi, şekerpare tarifi resimli, revani tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi emine beder, irmikli şekerpare tarifi oktay usta, pratik şekerpare, şekerpare tarifi oktay usta, şekerpare tatlısı tarifi, tatlı tarifleri, şekerpare tarifi irmikli, şekerpare malzemeleri.

Malzemeler:
Hamuru için:
  • Üç su bardağı un
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir çay bardağı şeker
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane yumurta sarısı
  • Bir paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket margarin
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için:
  • Dört su bardağı su
  • Dört su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
Üzeri için:
  • Bir tane yumurta
Yapılışı
Yarım paket margarin, bir çay bardağı sıvı yağ ve bir çay bardağı şeker karıştırılır
İçine bir yumurta ve yumurtanın sarısı ilave edilerek karıştırılır.
Bir su bardağı irmik ve üç su bardağı un eklenerek karıştırılır.
Birer paket karbonat ve vanilya koyulup istenen kıvama gelene kadar yoğurulur.
Dört su bardağı şeker ve dört bardak su kaynatılıp limon sıkılarak şerbeti hazırlanır.
Yuvarlanarak şekil verilen şekerpare hamurları üzerine hafifce bastırılarak fırın tepsisine dizilir.
Çırpılan bir yumurta üzeri çatalla çizilen şekerparelerin üzerine sürülür.
Önceden ısıtılan 180 derece fırında pişirilir.
Nar gibi kızaran şekerpareler soğutulup, üzerine dökülen ılık şerbeti çektikten sonra servis yapılır.

Tüm Tatlı Tarifleri İçin TIKLAYINIZ...

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi

Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı yapılışı.

Patlıcanlı Biberli Kebap 
Malzemeleri:

  • 350 gram kuşbaşı et
  • 3 tane patlıcan
  • 3-4 tane kırmızı biber
  • 4 tane yeşil köy biberi
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Su
  • Kızartmak için sıvı yağ

Patlıcanlı Biberli Kebap Yapılışı
Etleri düdüklüye koyarak sularını çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince soğan ve bir yemek kaşığı margarin yağını ilave edin.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam edin.
Patlıcan ve biberleri parmak şeklinde kesilip kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
Fırın tepsisine ya da borcama patlıcanları yayın üzerine de biberleri dizin.
Üzerine pişen etli sosu dökülün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Daha sora servis yapın.

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi

Ton Balıklı Salata Nasıl Yapılır Tarifi , Ton Balıklı Salata Yapılışı, Ton Balıklı Salata Tarif.

Ton Balıklı Salata Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane kuru soğan
  • Marul 
  • Maydanoz 
  • Çeri domates 
  • Yarım limonun suyu
  • 1 konserve mısır
  • 1 tane ton balığı
  • 1 tane salatalık
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • Yeteri kadar tuz

Ton Balıklı Salata Yapılışı
Sebzeleri genişçe bir kaba doğrayıp üzerine limon sıkın.
Üzerine ton balık ve mısırı dökün.
Son olarak baharatları ilave edip karıştırın.
Daha sonra servis yapın.

Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi

Lezzetli Pizza Nasıl Yapılır Tarifi, pizza tarifleri, pizza yapılışı, pizza yapmak, pizza malzemeleri.

Pizza Tarifi
Malzemeleri:
Hamuru İçin

  • Yarım kilo un
  • Bir tatlı kaşığı maya
  • Bir yemek kaşığı yağ
  • 200-230 miligram ılık su
  • 70 miligram süt
  • Beş gram tuz
  • Beş gram şeker

Sosu İçin ;

  • Altı tane orta boy domates
  • İki diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri İçin;

  • Biber
  • Sucuk
  • Yeşil ve siyah zeytin
  • Kaşar
  • Kekik
  • Pul biber

Pizza Yapılışı
Bütün malzemeleri karıştırıp hamuru yoğurun.
Üzerini bezle örtüp dinlendirin.
Dinlenen hamuru dört eşit  parçaya bölün.
Bölünen her parçayı unla açın. 
Açtığınız hamuru fırın tepsisine koyup kenarlarını içe kıvırın. 
Domates ve sarımsağı blandırdan geçirip baharat ve tuzla karıştırın.
Hazırladığınız harcı pizza hamurunun üstüne sürün.
Daha sonra üzerine hazırladığınız malzemeleri koyun.
Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. 
Önceden 120 derecede ısıtılan fırında 12-15 dakika pişirin.  

Not: Hamur yapmak istemiyorsanız fırından alabilirsiniz.


Klasik Sütlaç Tarifi

Klasik Sütlaç Tarifi 
Malzemeleri:

  • İki litre süt
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • İki su bardağı şeker 
  • Bir paket vanilya (isteğe bağlı)
  • Bir silme çay kaşığı tuz (tepeleme değil)
  • 3,5 su bardağı su

Klasik Sütlaç Yapılışı
Sütü bir tencereye koyup kaynatın.
Pirinçleri yıkayıp 3,5 su bardağı su ilave ederek ayrı bir tencerede 15 dakika kaynatın.
Haşlanan pirinci suyuyla birlikte kaynayan süte ilave edin.
Ocağın altını kısıp ara ara karıştırıyoruz. 
Pirinçler iyice açılana kadar pişirin.
Ocaktan indirmeye yakın şeker ve tuzu ilave edin. 
Arada karıştırarak şekerin erimesini sağlayın.
Daha sonra altını kapatın. 
Tercihinize göre vanilya ilave edebilirsiniz.

Kolay Börek Tarifi

Kolay Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane yufka
  • Beyaz peynir
  • Maydanoz

Börek üstü için malzemeler:

  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 tane yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Kabartma tozu

Kolay Börek Yapılışı
Yufkayı açıp içine hiçbir şey sürmeden peynirli maydanoz karışımından serpin.
Rulo şeklinde sarın.
Rulo halinde sarılan yufkaları tepsiye dizin.
Böreğin üstü için hazırlanan karışımı iyice yedirerek sürün.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • 2,5 su bardağı kuru fasulye
  • 250 gram kuşbaşı et,
  • 1 tane büyük kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tepeleme domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tepeleme biber salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Damak tadınıza göre baharat
  • Sıcak su

Düdüklü Tencerede Etli Kuru Fasulye Yapılışı
Kuru fasulyeyi yıkadıktan sonra tencereye koyun.
Üzerine 10 su bardağı  su koyarak haşlayın.
Haşlanan fasulyeyi ateşten alıp 10 dakika bekleterek dinlendirin.
Fasulyelerin suyunu süzün.
Düdüklü tencereye  tereyağı ve sıvı yağını koyup kuşbaşı etleri kavurun.
Üzerine ince doğranan soğanı ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
Biber ve domates salçasını ilave edip kavurmaya devam edin.
Haşlanan fasulyeleri  ve bir su bardağı sıcak suyu ilave edin.
Tuzunu ve tercih ettiğiniz baharatları ilave edip bir taşım kaynatın.
Biraz kaynadıktan sonra 4-5 su bardağı sıcak su ilave edin.
Daha sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin.
Ateşten alıp, kapağını açmadan  yarım saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi Kazandibi Nasıl Yapılır Tarifi Kazandibi Yapılışı Tatlı Tarifleri, Kazandibi Tatlısı Yapılışı

Kazandibi Tarifi 
Malzemeleri: 

  • 8 su bardak süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı mısır nişastası

Üzeri için:

  • Tarçın

Kazandibi Tatlısı Yapılışı
Şeker ve sütü tencerede karıştırıp kaynatın.
Nişastayı soğuk suda eritin.
Nişastayı kaynayan süte ilave edip bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Bir tepsinin tabanına toz şeker serpin.
Kaynattığınız muhallebiyi tepsiye boşaltın.
Daha sonra tepsiyi tepsiyi ateşe koyun.
Isınmaya başlayınca ateşteki tarafı kendinize doğru spatulayla çekere çevirin.
Her tarafını bu şekilde ateşte çevirin ve soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra kazandibini porsiyonlar halinde kesip ters çevirin.
Üzerine tarçın döküp servis yapın.

Cevizli Güllaç Tarifi Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi, Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır, Cevizli Güllaç Yapılışı

Cevizli Güllaç Tarifi
Malzemeleri:

  • Güllaç yufkası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 litre Süt
  • Ceviz

Cevizli Güllaç Yapılışı
Süt ve toz şeker tencereye koyularak karıştırın
Daha sonra kaynatılıp ocaktan alın.
Biraz ılıdıktan sonra güllaç yaprakları süte batırılıp çıkartın. 
Sütle ıslatılan güllaç yaprakları tepsiye dizin.
Yaklaşık üç güllaç yaprağı yapıldıktan sonra üzerine  kırık ceviz dökün.
Tekrar üç güllaç yaprağı üstüne dizin.
Kalan sütü güllacın üzerine dökün.
Daha sonra sonra buzdolabında bekletip servis yapın.

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarif 
Malzemeleri:

  • Sarmalık üzüm yaprağı
  • Yarım kilo pirinç
  • 3 tane kuru soğan
  • Nane
  • Maydanoz
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Üç zeytinyağı
  • Kuş üzümü
  • Dolmalık fıstık
  • Yeteri kadar tuz
  • 2 su bardağı su

Güveçte Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Üzüm yapraklarını kaynar suda biraz haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
Üzerine pirinci ilave ederek karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Naneyi, salçayı, kuş üzümünü, tuzu ve  dolmalık fıstığı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun.
Daha sonra yaprakları açarak sarmaya başlayın.
Sardığınız sarmaları güvece dizin.
Güvece dizdiğiniz yaprak sarmalarının  üzerine salçalı su gezdirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak suyu da ilave edip 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Arada kontrol ederek pirinçler piştiğinde ateşten alıp servis yapın.

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı, Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı pirinç
  • 1 tane  kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası 
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çay kaşığı nane
  • Pul biber
 Üzeri İçin
  • Yarım litre su (Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı)
  • Dilimlenmiş limonlar
  • 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça (pişirirken üzerine dökülecek)
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Yaprakları kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. 
Bütün malzemeleri genişçe bir kap içinde iyice karıştırın.
Malzemeden bir tatlı kaşığı kadar alarak yaprakların içine koyup sarın.
(İç malzemesini yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Sarmaları tabanına yaprak döşediğiniz tencereye dizin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
2,5 su bardağı suyu tencerenin kenarından yavaşça dökün.
Limon dilimlerini üzerine koyun.
Üzerine bir tabak kapatın.
Pirinçler pişene kadar 2- 2,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse su ilave edin.
Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın.

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi
 Malzemeleri

  • 350 gram dana döş eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Bir çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokum Gibi Et Yapılışı
Öncelikle boş tencereye ocağa koyup iyice kızdırın.
Doğradığınız etleri kızgın tencereye atın.
Yüksek ateşte rengi kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
Etlerin bu şekilde yüksek ateşte kavrulmasıyla et suyu etin içinde mühürlenir.
Daha sonra  bir çay bardağı su ve yağını ilave edin.
Düşük ateşte yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat pişirin.
Son olarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen ete diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp en son tuzunu ilave edin.

Not: Tuz eti sertleştirdiği için piştikten sonra ilave edilmelidir.

Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi

Yaprak Sarma Tarifi, Kolay Yaprak Sarma Nasıl Yapılır Tarifi 

Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo sarmalık yaprak
  • 4 tane orta boy soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 2 tane olgun domates
  • 3,5 su bardağı pirinç
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Yeteri kadar tuz
  • Pulbiber 
  • Karabiber
Yaprak Sarma Yapılışı
Soğanı maydanozu ve domatesleri incecik kıyın.
Pirinci yıkadıktan sonra ilave ederek karıştırın.
Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yaprakları yıkayıp biraz kaynar suda haşlayın.
Hazırladığınız iç malzemesinden biraz alıp yaprağın üstüne koyun.
Yaprağın iki yanını içe doğru üzerine getirip ince bir şekilde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kenarından üstünü kapatacak kadar kaynamış su dökün.
Daha sonra pişirip servis yapın.

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı

Pirinçli Kabak Yemeği Tarifi Pirinçli Kabak Yemeği Nasıl Yapılır Pirinçli Kabak Yemeği Yapımı,Kabak Yemekleri Yapılışı

Pirinçli Kabak Tarifi
Malzemeleri:

  • 5 tane orta boy kabak
  • 1 tane soğan
  • 2 tane yeşil biber
  • 2 tane domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kadar salça
  • 2 yemek kaşığı kadar pirinç
  • Karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • Dereotu
  • Maydanoz

Pirinçli Kabak Yemeği Yapılışı
Soğanı ve biberleri yemeklik doğrayın.
Yağda hafifçe sararana kadar kavurun.
Domatesleri yemeklik doğradıktan sonra üzerine ilave edin.
Hafif piştikten sonra doğranan  kabakları ekleyin.
Birkaç parçaya bölünen sarımsakları ve önceden yıkanan  pirinci ilave edin.
Üzerine bir su bardağı su ilave edin.
Tuzunu ve karabiberini ilave edip kısık ateşte pirinçler iyice pişene kadar pişirin.

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi, Kabak Kızartması Yapılışı, Kızartma Tarifleri. 

Kabak Kızartma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kabak
  • 2 küçük çay bardağı un
  • 1 çay bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Süzme yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak
  • Tuz
Sirkeli Kabak Kızartma Yapılışı
Unu, sirkeyi ve tuzu bir kaseye koyun.
Üzerine suyu ilave ederek pürüzsüz olana kadara karıştırın.
Kabakları güzelce kazıyıp yıkayın. 
Kabakları dikey olarak dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin (Verev şekilde)
Yağı tencereye koyarak kızdırın.
Hazırladığınız sirkeli bulamaca kabak dilimlerini bulayın.
Daha sonra kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. 

Not: Ayrı bir kapta Süzme yoğurt, dereotu, sarmısak ve tuzu karıştırarak kaselere koyun. Kaselere koyduğunuz yoğurdu kabakların üzerine dökmeden yanında servis yapın. Bu şekilde kabaklar da çıtır kalmış olur.

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır

Çoban Salatası Tarifi Çoban Salatası Nasıl Yapılır, Çoban Salatası Yapılışı, salatalar, domates salatası, pratik çoban salatası.

Çoban Salatası Tarifi  
Malzemeleri:

  • İki tane küçük boy soğan
  • Üç tane olgun domates
  • İki tane salatalık
  • Beş tane sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Bir tatlı kaşığı sirke
  • 4-5 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • Yeteri kadar tuz

Çoban Salatası Yapılışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
Üzerine tuz döküp elinizde biraz ovarak soğanları yumuşatın.
Domatesleri büyük dilimler şeklinde doğrayın.
Salatalıkların kabuklarını soymadan yarım daire biçiminde ince ince dilimleyin.
Sivri biberlerin çekirdeklerini çıkartıp incecik dilimleyin.
Maydanozu ince ince kıyın.
Üzerine limon suyu, sirke, zeytinyağı ve tuz döküp karıştırın.
Servis tabağına koyup fazla bekletmeden servis yapın.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi Yoğurtlu Patates Salatası Nasıl Yapılır

Yoğurtlu Patates Nasıl Yapılır, Yoğurtlu Patates Salatası Yapılışı, yoğurtlu patates püresi malzemeleri, yoğurtlu patates salatası tarifi, patates yemekleri.

Yoğurtlu Patates Salatası Tarifi
Malzemeleri:

  • 10 tane patates
  • 8 tane salatalık
  • 6-7 diş sarımsak
  • Dereotu
  • Maydanoz
  • Yeteri kadar yoğurt

Yapılışı
Öncelikle patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra çatalla ezin.
Salatalıkları yıkadıktan sonra kabuklu olarak rendeleyin.
Rendelenen salatalıkların suyunu sıkarak atın.
Ezilen patateslerin üzerine suyu sıkılan salatalıkları ekleyip karıştırın.
Sarmısakları  ezdikten sonra ekleyin.
Tuzunu serpin.
Dere otunu incecik doğrayıp ilave edin.
Yeteri kadar yoğurdu da ilave edin.
Daha sonra bütün malzemeyi genişçe bir kapta karıştırın
Üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Kolay Kek Tarifi Kolay Kek Yapılışı

Kolay Kek Tarifi, Kolay Kek Yapılışı, kolay kek nasıl yapılır, pratik kek tarifi, basıl kek tarifleri, kolay kek yapma.

Kolay Kek Tarifi 
Malzemeler:

  • Dört tane yumurta
  • İki su bardağı toz şeker
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • İki yemek kaşığı kakao
  • 2,5 su bardağı un

Kolay Kekin Yapılışı
Yumurtalar ve toz şekeri karıştırarak çırpın.
İçine sıvı yağ ve süt ilave ederek tekrar çırpın.
Kakaoyu, unu, vanilya ve kabartma tozunu ilave edip tüm malzemeyi iyice çırpın.
Hazırladığınız kek harcını yağlanmış kek kabına dökün.
Önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında 45 dakika kadar pişirin.

Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifleri, Pratik Poğaça Tarifi Pratik Poğaça Nasıl Yapılır Pratik Poğaça Yapılışı

Pratik Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı ılık süt
  • Bir paket yaş maya
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Dört yemek kaşığı toz şeker
  • İki tatlı kaşığı tuz
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için yumurta sarısı
  • Beyaz peynir
  • Susam
  • Çörek otu


Pratik Poğaça Yapılışı
İki su bardağı sütü ısıtıp ılık hale getirin.
Ilık sütün içinde hamur mayasını eritin.
Daha sonra bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun.
Ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur yapın.
Üzerine bir bez kapatıp dinlenmeye bırakın.
Hamur kabardıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarladığınız hamuru yağlanmış tepsiye dizin.
Tepsiye dizdiğiniz hamurları 20 dakika daha bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
2-3 parça beyaz peyniri hamurun üzerine iyice bastırarak yerleştirin.
Peynirin düşmemesi için iyice bastırarak yerleştirin.
Üzerine susam yada çörek otu serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yoğurtlu Sarmısaklı Yumurta Salatası Tarifi Yoğurtlu Zeytinyağlı Sarmısaklı Maydanozlu Pulbiberli Karabiberli Salata Tarifi

Yoğurtlu Yumurta Salatası Yapılışı, Yoğurtlu Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi, Yoğurtlu Sarmısaklı Yumurta Salatası Tarifi Yoğurtlu Zeytinyağlı Sarmısaklı Maydanozlu Pulbiberli Karabiberli Salata Tarifi

Yoğurtlu Sarmısaklı Yumurta Salatası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 5 tane yumurta
  • 5 çorba kaşığı yoğurt
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarmısak
  • 4-5  maydanoz
  • 1 çay kaşığı Pulbiber
  • 1 çay karabiber
  • Tuz

Yoğurtlu Yumurta Salatasının Yapılışı
Yumurtaları katı kıvamda haşlayın.
Yumurtaları soyup halka dilimler şeklinde doğrayın.
 Servis tabaklarına birer sıra yumurta dilimlerini dizin.
Üzerine biraz tuz serpin.
 Sarımsağı ezdikten sonra yoğurtla iyice karıştırın.
Sarmısaklı yoğurdu yumurtaların üzerine yayın.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
Üzerine tercihinize göre pulbiber veya karabiber serpin.
Maydanozu incecik kıyıp salatanın üzerini süsleyin.
Daha sonra servis yapın.

Mayasız Poğaça Oktay Usta Tarifleri


Mayasız Poğaça Tarifleri Oktay Usta 
Malzemeleri:
  • 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram erimiş tere yağı (veya margarin)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç Malzemesi :
  • 250 gram peynir maydanoz karışımı
Hazırlanışı :
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün.
Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçine peynir-maydanoz karışımından koyun.
Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Bu ölçülerle 20-25 tane poğaça çıkıyor

Not: Hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli.)

Diğer Poğaça Tarifleri

Hamburger Nasıl Yapılır Tarifi Kolay Hamburger Yapılışı

Hamburger Nasıl Yapılır, Hamburger Yapılışı, Tarifi Kolay Hamburger Yapılışı, hamburger malzemeleri, pratik hamburger nasıl yapılır.

Hamburger Tarifi
Malzemeleri:

  • 12 tane hamburger ekmeği
  • Yarım kilo orta yağlı kıyma
  • Bir su bardağı ufalanmış ekmek
  • Bir çay bardağı süt
  • İki çay kaşığı hardal
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kırmızıbiber 
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tane ince doğanmış soğan
  • Kızartmak için sıvı yağ

Hamburger Yapılışı
Genişçe bir kabın içinde kıyma, ufalanmış ekmek, süt, hardal, tuz, karabiber, kırmızı biber, ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış veya rendelenmiş soğanı güzelce yoğurun.

Yoğurduğunuz kıymalı malzemeden parçalar koparıp hamburger köftesi şekli vererek bol yağda kızartın. 

Kızarttığınız köfteleri, hamburger ekmeklerinin arasına koyup tost makinesinde 3-4 dakika kadar ısıtın.

Damak zevkinize göre hamburgerlerin arasına hardal, mayonez, ketçap ve yeşillikler koyarak servis yapın.

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları

Fırında Sütlaç Nasıl Yapılır Tarifi Sütlaç Yapılışı Sütlaç Yapmanın Püf Noktaları, Fırında Sütlaç Tarifi 

Fırında Sütlaç Tarifi
Malzemeleri
  • İki litre süt
  • İki su bardağı tozşeker
  • Yedi çorba kaşığı pirinç
  • İki paket vanilya
  • İki tane yumurta sarısı
  • Üç çorba kaşığı nişasta

Fırında Sütlaç Yapılışı
Pirinci yıkayıp bir miktar suda haşlayın.
Süt ve toz şekeri büyük bir tencereye koyup kısık ateşte pişirin. 
Ara sıra kapağını açarak karıştırın.
Toz şeker eriyince sütün içine vanilyayı ilave edin. 
Biraz kaynadıktan sonra suyunu çekmiş haşlanmış pirinci sütün içine ekleyin. 
Karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.
Yumurta sarılarını bir kaseye koyup, üzerine nişastayı ilave edin.
Ayran kıvamına gelene kadar su ilave ederek karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yavaş yavaş tencereye dökün.
Yumurtalı karışımı süte ilave ederken sürekli karıştırın.
Kaynayıp kıvamlı bir hal aldıktan sonra ocaktan alın.
Pişen sütlacı küçük güveç kaplara paylaştırın.
Güveç kapları fırın tepsisine dizin.
Fırın tepsisinin içine 3-4 su bardağı su dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirin.
Üstü kızardıktan sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buzdolabına koyarak biraz dinlenin.
Daha sonra servis yapabilirsiniz...

Alaçatı Kurabiyesi Tarifi

Alaçatı Kurabiyesi Tarifi, Alaçatı Kurabiyesi Yapılışı, Alaçatı Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi

Alaçatı Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:

  • Üç su bardağı un
  • 250 gram tereyağı
  • Bir kase fındık
  • Dört yemek kaşığı pudra şekeri
  • Bir çay kaşığı damla sakızı

Üzeri için:

  • Bir kase pudra şekeri

Alaçatı Kurabiyesi Yapılışı
Yoğurma kabına çekilmiş fındıkları koyun.
Fındıkların içine tereyağı, damla sakızı ve pudra şekerini ilave edip iyice yoğurun.
Daha sonra içine unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamur kıvama geldikten sonra dolaba koyup- 40-50 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlayarak tepsiye dizin.
160 derecede ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyelerin üzeri çok hafif renk değiştirince hemen fırından çıkartın.
Çok kızaran kurabiyeler sert olur unutmayın.
Kurabiyeler piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Bİ' ÇAYINI İÇERİM ANACIM!

Dost sohbetlerinin en sevilen içeceği olan çay, ocakta kaynadıkça, bir yandan da insanları birbirine kaynaştırır. "Çay var" sözü bile tek başına mutluluk sebebi değil midir çoğumuz için?

Her tazelediğinizde aynı keyfi ve sıcaklığı sunması da ekstra güven verir sanki insana. Bu haliyle size karşı duygularının hiç değişmeyeceğinden emin olduğunuz bir sevgili gibidir çay... 

Bazen kısa bir molada ayak üstü yapılan muhabbetlere, bazen uzun saatler süren yorucu toplantılara, bazen de ev gezmesi yapan hanımların pastalarına, böreklerine yarenlik eder. Öğrenciler için ise sınav zamanlarının resmi içeceğidir çay... Bir işe başlamadan önce motivasyon aracıdır. Bir düşünün şimdiye kadar "Haydi bi' çay koyup, sonra başlayalım" dediğiniz ne çok şey olmuştur.

Akşam yorgun argın, işten eve dönüş yolunda, "Olsa da içsek" hayalleri kurdurur insana. "Suyunu yeni koydum, az bekle ki demlensin" sözü, sanki zamanı durdurur o anda. Oysa "Çayım hazır", müjdeli bir haber gibidir tiryakisine.

İlla ki ince belli cam bardakta içileni daha makbuldür. Dumanı hala tüten, taze demlenmiş tavşan kanı çayla dolu o sıcak bardak, adeta bir ritüel eşliğinde, en tepesinden baş ve işaret parmaklarının ucuyla tutulup, dudağa götürülürken, serçe parmak da istemsizce havalanır keyiften.  Bir kaç bardaktan sonra bile "Bi' çay daha?" diye sorsalar, "Alırım vallahi!" ya da "Eh! Koy da içeyim madem" cevabını duymaya nasıl da alışıktır kulaklarımız...

"Akşama müsaitseniz, bir çayınızı içmeye gelelim diyoruz" tabiri ise nazik olduğu kadar samimi ve yaygın bir kendini misafir ettirme yöntemidir dostlar arasında...

Kahvaltının yıldızı, öğlen yemeğinin tamamlayıcısı, beş çaylarının olmazsa olmazı, akşam yemeklerinin hazmı kolaylaştırıcısı, "bi çayınızı içmeye uğradık"la başlayan iş yeri ziyaretlerinin sıcak bahanesidir "Çay".


Bu kadar sevildiği ve çoğu zaman üç yudumda hızlıca tüketildiği için, sık sık taze olarak demlenmesi gerekir ya hani? İşte o kısmı biraz meşakkatlidir aslında. Demlikte kalan eski çayın posasını dökeceksin de, iyice temizleyeceksin ve yeni çayı demlenmeye bırakacaksın ki tadı acılaşmasın. Tüm bunlarla uğraşmak istemeyenler için en iyi çözüm ise demlik poşetler... Ama gerçek bir çay tiryakisini memnun etmek istiyorsanız, içinde gerçek dökme çay bulunan zengin dem kullanmalısınız. Ofçay'ın Hazine Zengin Dem'i tam aradığınız gibi işte. Hem de bu sayede çayları bardağa dökerken, her seferinde bir de süzgeçle uğraşma derdi de yok. Sadece çay keyfi var, mis gibi...

Kışın insanın içini ısıtan, yazın ferahlık vererek harareti gideren, her daim samimi sohbetlere eşlik eden ve saat sınırı olmaksızın, canınız her istediğinde içilebilen bu mis kokulu mucize içeceğin keyfi, Ofçay'ın köşeli büyük boy demlik poşet içinde sunulan yeni ürünü "Hazine Zengin Dem" sayesinde artık daha da artıyor.

Bilindik yuvarlak demlik poşetlerin aksine, Ofçay'ın köşeli ve büyük boy olarak hazırladığı bu yeni demlik poşetlerin içinde "gerçek dökme çay" bulunduğu için, 1 poşetten, 10 bardak çay çıkıyor.  Hem en tiryakisini bile memnun edecek gerçek bir lezzet sunduğundan, hem de demlik temizleme ve süzgeç kullanma gibi zahmetlerden kurtardığından, özellikle bir-iki bardak çayla yetinemeyenler ya da kalabalık misafirleri gelenler için gerçekten büyük kolaylık. Bu sayede siz, sevdiklerinizle muhabbetin tadını çıkarın, misafirleriniz de Ofçay'ın :)
Bu içerik http://usengecsef.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır.


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Mini Çörek Tarifi

Mini Çörek Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım paket margarin veya tereyağ
  • 1,5 çorba kaşığı tozşeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Bir çorba kaşığı su
  • Üç su bardağı un
  • Üç tane yumurta
  • 25 gram hamur mayası

Mini Çörek Yapılışı
Mayayı suda eritin.
Eriyen hamur mayasını çırpılmış yumurtalarla karıştırın.
Bu karışıma şekeri, tuzu, unu ve yağı ekleyerek hamur haline getirin.
Hamurdan küçük parçalar alarak yuvarlayıp tepsiye dizin.
Ya da varsa yağlanmış küçük kalıplara yerleştirin.
10 dakika kadar bekledikten sonra 250 derecede 10 dakika pişirin.

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi

Patatesli Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi, Patatesli Yumurta Yapılışı, yumurtalı patates pişirmenin püf noktaları, kolay yumurtalı patates tarifi.

Yumurtalı Patates Tarifi 
Malzemeleri:

  • 3 tane patates
  • 3 tane yumurta
  • Pul biber
  • Tuz
  • Kara biber
  • Sıvı yağ

Patatesli Yumurta Yapılışı
Patatesleri soyup küçük küp şeklinde doğrayın.
Kızgın yağda kızartın. 
Daha sonra yağın fazlasını süzerek alın.
Çırpılmış yumurtaları patatesin üzerine eşit şekilde dökün.
Üzerine pul biber ve kara biber serpin.
Karıştırmadan pişirmeye devam edin.
Altı piştikten sonra çevirip diğer yüzünü de pişirin. 
Daha sonra servis yapın...

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi, Zeytinyağlı Sebze Sote Nasıl Yapılır Tarifi, Sebze Yemekleri.

Zeytinyağlı Sebze Sote Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 su bardağı brüksel lahanası
  • 6-7 tane brokoli
  • 1 tane havuç
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • Limon

Zeytinyağlı Sebze Sote Yapılışı
Brüksel lahanasını güzelce yıkayıp, dış kabuklarını temizleyin. 
Havucu küçük küçük doğrayın. 
Sebzeleri bol suda haşlayıp süzgeçten geçirin, 
1 çorba kaşığı zeytinyağını tencereye koyun.
Sebzeleri ilave edip karıştırın.
Sarımsağı ince ince kıyıp sebzelerin içine ekleyin. 
Sebzelerle birlikte karıştırarak 2-3 dakika karıştırarak soteleyin. 
Tuzunu ilave edip karıştırın.
Üzerini limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Kereviz Çorbası Tarifi Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi Kereviz Çorbasının Yapılışı

Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır Kereviz Çorbasının Yapılışı, Tarifi, Kereviz Çorbası Tarifi, Oktay Ustadan Kereviz Çorbası, Kereviz Çorbası Nasıl Pişirilir, Kereviz Çorbasının Yapımı,  Kereviz Çorbası Malzemeleri.

Kereviz Çorbası Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 tane kereviz
  • 1 tane  soğan
  • Yarım kilogram süt
  • 2 su bardağı bardak su
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
  • 1 tane yumurtanın sarısı
  • 1 kutu krema

Kereviz Çorbasının Yapılışı
Yağ tencerede hafifçe kızdırın.
küp küp doğranmış kerevizler ilave edip karıştırın.
İnce ince doğranmış soğan ekleyip 1-2 kez yağda çevrin.
Üzerine yarım kilo süt ve 2 bardak  su ilave edin.
Bu şekilde 15-20 dakika pişirin.
Ocaktan alıp ılındıktan sonra mikserle içindeki malzemeleri parçalayın.
Bir tabağa unu koyup bir kepçe çorba ilave edip pütürsüz olana kadar karıştırın.
Daha sonra çorbanın içine dökerek karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa koyarak 1-2 taşım daha kaynatın.
Krema, çırpılmış yumurta ve havanda dövülmüş karabiberleri karıştırın.
Kaynayan çorbanın içine dökün.
1-2 taşım daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapın.
Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın....

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabının yapılışı. 

Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 8 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 5 tane olgun domates
  • 2 tane kuru soğan soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcan Kebabı Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Tencereye 2 kaşık yağ koyup soğan ve eti koyarak arada karıştırarak kavurun.
Daha sonra üzerine sulandırılmış salça ve tuz dökerek karıştırıp kapağını kapatın.
Etler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.
Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp parmak uzunluğunda doğrayın.
Üzerine tuz dökerek ovun.
10-15 dakika bu şekilde beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları, ayçiçek yağında kızartın.
Kızaran patlıcanları yerleştirilir, ortasına pişen etleri suyu ile birlikte koyun.
Üzerini domates dilimleri ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süsleyin.
180 derecede ısıtılan fırına vererek 10-15 dakika pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapın.

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Biber Dolması
Malzemeleri:

  • 6 tane soğan
  • Bir su bardağı zeytin yağı
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 3 tane domates 
  • 3 tatlı kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 12 tane orta boy dolmalık yeşil biber
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük demet dereotu 
  • 10-15 taze nane yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı kara biber  
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar  
  • 2 yemek kaşığı limon suyu 

Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı
Yağı tencereye koyun.
Soğanı ince ince doğrayıp yağa ilave edin.
Çam fıstıkları ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika soğanları öldür.
Fıstıkların sararması için birkaç dakika daha karıştır.
Pirinci yıkayıp süzün.
Süzülen pirinci tencereye ekleyip birkaç defa karıştırın.
Domatesleri yıkayıp bir tanesini kenara ayırın diğerlerini tencereye rendeleyin.
2 tatlı kaşığı tuzu, şekeri ve 1 su bardağı suyu tencereye ilave edip karıştırın.
Üzerine kuş üzümünü serpin.
Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirin.
Dolmalık biberleri, maydanoz ve dereotunu yıkayın.
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını bastırarak çıkarın.
Biberlerin çekirdeklerini boşalt,
Biberlerin içine biraz tuz serpin.
Yıkanan maydanoz ve dereotunun ince ince kıyın.
Nane ve baharatlar ile birlikte pilava ekleyin.
Hazırladığınız dolmalık içi 10 dakika dinlendirin.
Biberleri hazırladığınız dolmalık içle doldurun.
Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
Doldurduğunuz biberleri yayvan bir tencereye dizin.
Üstüne ısıya dayanıklı düz bir tabak koyun
Tencerenin kenarından bir su bardağı sıcak su ekleyin.
Yaklaşık olarak 50 dakika orta ateşte pişirin.

Teflon Tavada Pizza Tarifi Teflonda Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Teflon Tava Pizzası

Teflon Tavada Pizza Tarifi Teflonda Pizza Nasıl Yapılır Tarifi Teflon Tava Pizzası

Teflon Tavada  Pizza Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane yufka
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane orta boy sosis
  • 100 gram sucuk
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri  
  • Bir tane domates
  • Bir çorba kaşığı kekik
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı sıvı yağ

Teflon Tavada Pizza Yapılışı
Süt ve yumurtayı bir kabın içinde iyice çırpın.
Teflon tavayı yağlayın.
Kenarları dışarıya taşacak şekilde bir yufkayı parçalayarak tavaya yerleştirin.
Yufkanın aralarına sütlü karışımın yarısını dökün.
Diğer yufkanın yarısını da parçalayarak üzerine yayın.
Sucuk ve sosisi ince dilimleyip yufkaların üzerine yayın.
Domatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Ezilmiş sarımsakla birlikte sosis ve sucukların üzerine dökün.
Kekik ve rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serpin.
Kalan yufkayı da kalan sütlü karışımla birlikte tavaya yayın.
Tavanın dışına taşan yufkaları pizzanın üzerine doğru kapatın.
Tavanın üzerini bir kapakla kapatın.
Hafif ateşli ocakta altı kızarana kadar pişirin.
Kapak yardımı ile ters yüz ederek çevirin.
Diğer tarafının kızarmasını sağlayın.
Daha sonra sıcak sıcak servis yapın.


Çelik Tencere Ve Bıçakları Parlatmak İçin Limon Kabuğu Kullanın

Çelik Tencere Ve Bıçakları Parlatmak İçin Limon Kabuğu Kullanın
Çelik mutfak eşyalarını parlatmanın çok kolay bir yolu var. Suyunu sıktığınız limon kabuklarını çelik tencere ve bıçakları parlatmak için kullanabilirsiniz. 

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Evde Tulumba Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Evde Tulumba Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları, Tulumba Tatlısı Yapılışı.

Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • İkibuçuk su bardağı su
  • Üçbuçuk su bardağı un
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı irmik
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Beş tane yumurta
  • Tuz

Kızartmak İçin Malzemeler

  • İki su bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin Malzemeler

  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu

Tulumba Tatlısı Yapılışı
Şerbetini hazırlamak için su ve toz şekeri karıştırıp kaynatın.
Limon suyunu ilave edip 15 dakika daha kaynatın.
Daha sonra ateşten alın.
Suyu, tereyağını, tuzu ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra unun tamamını dökerek hızlıca tahta kaşıkla karıştırın.
Karıştırarak pişirmeye devam edin.
Karıştırarak pişirmeye devam edin.
5 dakika pişirdikten sonra sonra ateşten alın.
Hamur ılıdıktan sonra yoğurmaya başlayın.
Hamurun içine yumurtaları kırarak yedire yedire yoğurun.
Son olarak bir kahve fincanı su katıp tekrar karıştırın.
Varsa tulumba tatlısı kalıbına hamuru doldurun.
Yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun.
 Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı.
Şırıngadaki hamuru kızgın yağa sıkarak kızartın.
Daha sonra ılıyan şerbetin içine atın.

Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Dolma Yapılışı

Zeytinyağlı Dolma Tarifi
Malzemeleri:
  • 12 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Zeytinyağlı Dolma Yapılışı
Pirinci ılık suda 10 dakika bekletin.
Kuru soğanı ince ince kıyın. 
Kıyılan soğanı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte soteleyip ocaktan alın. 
Üzerine pirinci ekleyip karıştırın. 
Tuz, kesme şeker, zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu kuş üzümlerini de ekleyin. 
Dolmanın iç harcını bu şekilde hazırlamış oldunuz. 
Sert domateslerin üstten kapaklarını kesin. 
İçini oyup, suyunu akıtın.
Dolma harcını domateslere doldurup dolmaları tencereye dizin. 
Domateslerin üzerine kestiğiniz  kapaklarını kapatın.
İki su bardağı sıcak su ilave edin. 
Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağı kapatın olarak. 
Dolmanın parlak olması için kapağı kapalı olarak soğutun.

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır Tarifi Nohutlu Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Nohutlu Pilav Nasıl Yapılır Tarifi Nohutlu Pilav Yapmanın Püf Notaları

Nohutlu Pilav Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı nohut
  • İki su bardağı pirinç
  • Dört su bardağı su
  • Bir paket tavuk suyu tableti
  • 100 gram tereyağı

Nohutlu Pilav Yapılışı
Nohutları iyice haşlayın.
Tencereye dört bardak su koyun.
İçine tereyağını ve  tavuk suyunu koyup karıştırın, kaynamaya bırakın.
Su kaynadıktan sonra nohut ve pirinçleri ilave edin.
Pilavı suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın kapağının altına kağıt havlu koyun.
Kapağını kapatıp 10 dakika demlenmesini bekleyin.
Daha sonra servis yapın...

Balık Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı

Balık Kokusunu Gidermek İçin Ne Yapmalı
Mutfağınıza sinen balık kokusunu gidermenin çok basit bir formülü var.  Bir tencerede bir çay bardağı su ve iki çorba kaşığı sirkeyi karıştırarak kaynatın. Kaynatırken tencerenin kapağını açık tutarak buharın dağılmasını sağlayın.

Bu yöntemle mutfağınızda balık kokusundan eser kalmayacak.

Pancarlı Pilav Tarifi Pancarlı Pilav Nasıl Yapılır Pancarlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pancarlı Pilav Tarifi Pancarlı Pilav Nasıl Yapılır Pancarlı Pilav Yapmanın Püf  Noktaları, Pancarlı Pilav Yapılışı

Pancarlı Pilav Tarifi
Malzemeleri: 

  • 3 yemek kaşığı kaymaklı tereyağı (100 gram)
  • 2 su bardağı pirinç (Yarım saat önceden tuzlu sıcak suda ıslatın)
  • 3 diş sarmısak
  • 2 tane orta boy kırmızı pancar (Kabuklarını soyulup rendeleyin)
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Bir tutam taze çekilmiş karabiber
  • Maydanoz

Pancarlı Pilav Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin.
İçine pirinç, sarmısak ve kırmızı pancarı ilave edin.
Pirinçlerin rengi şeffaflaşana kadar kavurun.
Daha sonra su, tuz ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler tamamen suyunu çekene kadar pişirin. 
Piştikten sonra kapağını açmadan 10 dakika bekleterek demlendirin.
Üzerine taze çekilmiş karabiber ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Kakaolu Sünger Kek Tarifi Kakaolu Sünger Kek Nasıl Yapılır Tarifi

Kakaolu Sünger Kek Tarifi Kakaolu Sünger Kek Nasıl Yapılır Tarifi, Kakaolu Sünger Kek Yapılışı, kek tarifleri, kekler, pratik kek tarifi, kolay kek tarifi.

Kakaolu Sünger Kek Tarifi
 Malzemeleri

  • Üç adet yumurta
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir çay bardağı süt
  • Bir çay bardağı su
  • İki çorba kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Aldığı kadar un

Üzeri için
Bir su bardağı süt

Kakaolu Sünger Kek Yapılışı
Şeker ve yumurtaları karıştırıp iyice çırpın.
Kakaoyu ekleyip biraz daha çırpın. 
Suyu, sütü ve sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. 
En sonunda unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yavaş yavaş çırpın. 
Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Keki fırından çıkartıp 2-3 dakika bekletin.
Daha sonra bir su bardağı sütü  kekin üzerine dökün. 
Keki üzerine  dökülen sütü tamamen çekene kadar bekletin.
Soğuyan ve sütünü çeken kekin üzerini çikolata sosuyla süsleyerek servis yapabilirsiniz. 

Karışık Pizza Tarifi Karışık Pizza Yapmanın Püf Noktaları Karışık Pizza Nasıl Yapılır

Karışık Pizza Yapılışı, Karışık Pizza Tarifi Karışık Pizza Yapmanın Püf Noktaları Karışık Pizza Nasıl Yapılır, pizza tarifleri, kolay pizza yapılışı, evde pizza nasıl pişirilir.

Karışık Pizza Tarifi
Hamur için malzemeler:
  • 5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı hamur mayası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  •  Yeteri kadar ılık su

Üstü için malzemeler:
  • 400 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
  • 1 kase mantar
  • Mısır
  • Sucuk ve sosis
  • 3 tane domates
  • 4-5 tane sivri biber
  • Ketçap yada su ile inceltilmiş salça

Karışık Pizza Yapılışı
Malzemelerle öncelikle pizza hamurunu hazırlayın.
Hamur mayası ve şekeri ılık su ile karıştırın.
Hamur kabında malzemeleri karıştırarak, hamuru yoğurun.
Pizza hamurunun kulak memesi kıvamında olması gerekir.
Hamuru yarım saat bekleterek dinlendirin.
Pizza tepsisini hafifçe yağlayın.
Mayalanmış pizza hamurunu elimizle açarak pizza tepsisine yerleştirin.
Hamurun her yerini eşit olacak şekilde tepsiye güzelce açın.
Üzerine ketçap ya da bir kaşık salçayı suyla açarak sürün.
Sırayla önce rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine yayın.
Sonra sucuğu, daha sonra beyaz peyniri yayın.,
Üzerine zeytini, doğranmış domatesleri, biberleri ve mantarları yerleştirin.
Önceden 230 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Pizzayı fırından çıkarıp üzerine konserve mısırları ve  kaşar peyniri serpin.
2-3 dakika daha fırında pişirin.
Kaşarlar eridikten sonra fırından alıp servis yapın.

Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır

Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır, Börek Tarifleri, Börekler, Kolay tarifleri Pratik Börek Tarifleri.

Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı un
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı tereyağı
  • 200 gram  beyaz peynir
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Yemeğin Tarifi
Unu eleyip ortasını açın.
Dört yumurta, tuz ve su ekleyerek katıca bir hamur yapın. 
Hamuru bezelere ayrın.
Tepsinin en altına gelen bezeyi biraz daha büyük tutun.
Bezelerin üzerine ıslak bir bez örterek dinlendirin. 
Bezelere un serperek oklava ile l mm. kalınlığında açın.

İçin hazırlanması: 
Beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, kaşar peyniri ve sütü karıştırın. 
Bir tencereye bolca su koyun, tuz ilave edip kaynatın.
Açılan yufkaları tuzlu suda birer dakika pişirin.
Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş ilk büyük yufkayı yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 
Pişirilen yufkaları kırıştırarak ve aralara yağ gezdirerek koyun. 
Yufkanın yarısı döşendiğinde peynirli içi her tarafına düzgünce yayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde kırıştırıp üzerine yayın.
En üste ise pişirilmemiş bir yufkayı düz olarak açın. 
Üzerine bir yumurtanın sarısı ile biraz yağı karıştırılıp sürün. 
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır. 

Not: İçine peynir yerine kıyma da koyabilirsiniz.

Lezzetli Börek Yapmanın Püf Noktası

Lezzetli Börek Yapmanın Püf Noktası
Böreklerin lezzetli ve tam kıvamında olması için bazı püf noktalarını bilmeniz gerekir. Börekleri hazırladıktan sonra pişirmeden önce 2-3 saat buzdolabında bekletin. Buzdolabında beklettikten sonra pişirilen böreklerin daha lezzetli ve kıvamında olduğunu göreceksiniz.

Melemen Yapmanın Püf Noktaları Melemen Tarifi Melemen Nasıl Yapılır

Melemen Yapmanın Püf Noktaları, Melemen Yemeğin Yapılışı, melemen tarifi, melemen nasıl yapılır.

Melemen Tarifi
Malzemeleri:

  • İki tane olgun domates
  • Altı tane sivri biber
  • İki çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım kahve fincanı süt
  • Beş tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Maydanoz

Melemen Yemeğin Yapılışı
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Sivri biberlerin çekirdeklerini soyup halka şeklinde doğrayın.
Tereyağını tencerede eritip önce sivri biberleri kavurun.
Doğranmış domatesleri ilave edip 5-6 dakika kadar pişirin.
Yarım kahve fincanı sütü ilave edip karıştırın.
Yumurtaları karışıma ilave edip hızla karıştırın.
Krema hali alıncaya kadar hızlı bir şekilde karıştırın.
Tuz ve karabiberini ekleyip 7-8 dakika daha pişirin. 
Üzerini maydanozla süsleyip servis yapın.

Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Yapılışı, Zeytinyağlılar, Yemeğin Barbunya Yapılışı.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 tane domates
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 6 dal maydanoz
  • Tuz

Yemeğin Barbunya Yapılışı
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin.
Soğanı ince kıyın, sarımsakları ezin.
Maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı karıştırarak pembeleştirin.
Çarliston biberi ilave edip kavurun.
Domatesi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Daha sonra haşlanmış barbunyayı da karışıma ekleyip karıştırın.
3-4 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Suyu, limonu, tuzu ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
Ilıdıktan sonra servis tabağına döküp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.


Bayram Kavurması Nasıl Yapılır Tarifi Bayram Kavurmasının Püf Noktaları

Bayram Kavurması Nasıl Yapılır, Tarifi Bayram Kavurmasının Püf Noktaları, Bayram Kavurması Tarifi, Bayram Kavurması Yapılışı

Bayram Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
  • 1 kilo orta yağlı kuzu but
  • 100 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Bayram Kavurması Yapılışı
Kuyruk yağını incecik doğrayın.
Tencerede kuyruk yağı biraz eriyene kadar kavurun.
İçerisine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Kısık ateşte 1 saat kadar kendi suyuyla pişirin.
Tencerenin kapağını açmadan arada bir silkeleyerek etleri karıştırın.
Bu şekilde etlerin yağ ile kavrulmasını da sağlarsınız. 
Et piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.



Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Yemeği Tarifi

Zeytinyağlı Domatesli Patlıcan Yemeği Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane patlıcan
  • 2 tane çarliston biberi
  • 6 tane domates
  • 1 tane soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber

Zeytinyağlı Patlıcan Yemeğin Yapışı
Önce patlıcanları közleyin.
Kabuklarını soyup incecik kıyın.
Soğanı yemeklik doğrayın.
Domates ve çarliston biberi de ince ince kıyın.
Tencerede yağı kızdırıp önce soğanı kavurun.
Domates ve biberleri de ekleyip pişirin.
Daha sonra patlıcanları ilave edip karıştırın.
Kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
Ateşten alın.
Pulbiber serptikten sonra servis yapın.

Pratik Su Böreği Tarifi Kolay Su Böreği Tarifi

Pratik Su Böreği Tarifi, Kolay Su Böreği Tarifi, Pratik Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları, Pratik Su Böreği Nasıl Pişirilir

Pratik Su Böreği Tarifi 
Malzemeleri:

  • 2 tane yufka
  • 2 tane yumurta
  • 4 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 150 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Pratik Su Böreği Nasıl Pişirilir
Tepsiyi sıvıyağ ile yağlayın.
Yufkaların her birini 10 parçaya bölün
Yumurtayı, yoğurdu, sıvı yağı ve sütü karıştırın.
Beyaz peyniri ufalayıp ince kıyılmış maydanozla karıştırın.
Yufkaların bir kısmını tepsiye yayın.
Üzerine yoğurtlu sütlü karışımdan her yanına biraz gezdirin.
Üzerine tekrar yufka parçalarını koyun.
Yufkaların üzerine maydanozlu peyniri serpin.
Peynirin üzerine tekrar yufka koyun.
Kalan yoğurtlu sütlü karışımı üzerine dökün.
Tepsinin kenarındaki yufkaları kaldırtıp, altına bir çay bardağı su dökün.
180 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Kakaolu Kek Tarifi Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları

Kakaolu Kek Tarifi, Kakaolu Kek Hazırlanışı, Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları, Kek Tarifleri

Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • 4 tane yumurta
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 4 yemek kaşığı süt
  • 3 çorba kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

Kakaolu Kek Hazırlanışı
Toz şeker ve yumurtaları karıştırıp köpüklenene kadar çırpın.
Sıvı yağ, vanilya ve  sütü ilave edip 5 dakika kadar  karıştırın.
Elenen unu ve kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş karıştırmaya devam edin.
Tabanı yağlanan kek kalıbına kek hamurunun  yarısını dökün.
Kalan kek hamuruna 3 çorba kaşığı kakao ekleyip karıştırın.
Kakaolu kek hamurunu kek hamurunun üzerine boşaltın.
180 derecede ısıtılan  fırına verip 35 dakika kapağı açmadan pişirin.
35 dakikada fırının ağzını açıp kapatın.
Kek kabarmaya başladıktan sonra ısısını 150 dereceye düşürün.
Pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın.
Biraz soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi Muhallebili Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları

Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi Muhallebili Kakaolu Kek Yapmanın Püf Noktaları, Muhallebili Kakaolu Kek Yapılışı, Muhallebili Kek Nasıl Yapılır, Kakaolu Kek Tarifi,  Muhallebili Kekin Yapılışı,  Kakaolu Kekin İncelikleri, 


Muhallebili Kakaolu Kek Tarifi
Malzemeleri

  • 2 tane yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için Malzemeler

  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 su bardağı süt

Muhallebili Kakaolu Kek Yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri karıştırıp iyice çırpın.
Daha sonra diğer malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin.
Kek hamurunu yağlanmış kare kek kalıbına ya da borcama dökün.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Piştikten sonra fırından çıkarıp soğumaya bırakın. 
Muhallebiyi pişirmek için tencereye un şeker ve sütü koyup karıştırın.
Karıştırarak muhallebiyi kıvamlı bir hal alana kadar pişirin.
Soğuyan kekin üzerini kürdanla delin.
Kekin üzerine pişirilen muhallebiyi dökün.
Soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:

  • Yarım kilo asma yaprağı
  • İki su bardağı dolmalık pirinç
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • Bir tane soğan
  • İki tatlı kaşığı dolmalık fıstık
  • İki tatlı kaşığı kuş üzümü
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane

Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı
Pirinci yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin.
Daha sonra süzün.
Soğanı soyup incecik kıyın.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanı soteleyin.
Soğan pembeleşince pirinci ilave edin.
Pirinci 1-2 dakika kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın
Daha sonra ocaktan alın.
Asma yapraklarını kaynar suda sararana kadar haşlayın.
Yaprakları açarak hazırladığınız iç malzemesinden ortalarına koyun.
Yaprakları sigara şeklinde sarın.
Sardığınız yaprakları tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın.
Üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin.
Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağını açmadan  kapalı olarak soğumaya bırakın.
Daha sonra sarmaları servis tabağına koyun.
Üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın