Cevizli Güllaç Tarifi, Cevizli Güllaç Nasıl Yapılır, Cevizli Güllaç Yapılışı
Cevizli Güllaç Tarifi
Malzemeleri:
- Güllaç yufkası
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 litre Süt
- Ceviz
Cevizli Güllaç Yapılışı
Süt ve toz şeker tencereye koyularak karıştırın
Daha sonra kaynatılıp ocaktan alın.
Biraz ılıdıktan sonra güllaç yaprakları süte batırılıp çıkartın.
Sütle ıslatılan güllaç yaprakları tepsiye dizin.
Yaklaşık üç güllaç yaprağı yapıldıktan sonra üzerine kırık ceviz dökün.
Tekrar üç güllaç yaprağı üstüne dizin.
Kalan sütü güllacın üzerine dökün.
Daha sonra sonra buzdolabında bekletip servis yapın.