Malzemeleri:
- Sarmalık üzüm yaprağı
- Yarım kilo pirinç
- 3 tane kuru soğan
- Nane
- Maydanoz
- Bir yemek kaşığı salça
- Üç zeytinyağı
- Kuş üzümü
- Dolmalık fıstık
- Yeteri kadar tuz
- 2 su bardağı su
Güveçte Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Üzüm yapraklarını kaynar suda biraz haşlayarak yumuşamasını sağlayın.
Tencereye zeytinyağını koyup soğanı kavurun.
Üzerine pirinci ilave ederek karıştırın.
İnce ince kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Naneyi, salçayı, kuş üzümünü, tuzu ve dolmalık fıstığı ekleyip kısık ateşte biraz kavurun.
Daha sonra yaprakları açarak sarmaya başlayın.
Sardığınız sarmaları güvece dizin.
Güvece dizdiğiniz yaprak sarmalarının üzerine salçalı su gezdirin.
Üzerine zeytinyağı gezdirin.
Son olarak suyu da ilave edip 1,5-2 saat kısık ateşte pişirin.
Arada kontrol ederek pirinçler piştiğinde ateşten alıp servis yapın.