Zeytinyağlı Sarma Tarifi Zeytinyağlı Sarma Nasıl Yapılır Tarifi, Zeytinyağlı Yalancı Sarma Yapılışı, Sarma Nasıl Yapılır Tarifi
Zeytinyağlı Sarma Tarifi
Malzemeleri:
- Üç su bardağı pirinç
- 1 tane kuru soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yeteri kadar tuz
- 1 çay kaşığı nane
- Pul biber
- Yarım litre su (Yaklaşık olarak 2,5 su bardağı)
- Dilimlenmiş limonlar
- 1 yemek kaşığı sulandırılmış salça (pişirirken üzerine dökülecek)
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Zeytinyağlı Sarma Yapılışı
Yaprakları kaynar suda 10-15 dakika haşlayıp süzün.
Bütün malzemeleri genişçe bir kap içinde iyice karıştırın.
Malzemeden bir tatlı kaşığı kadar alarak yaprakların içine koyup sarın.
(İç malzemesini yaprakların büyüklüğüne göre ayarlayabilirsiniz.)
Sarmaları tabanına yaprak döşediğiniz tencereye dizin.
Üzerine sulandırılmış salçayı gezdirin.
Zeytinyağını üzerine gezdirin.
2,5 su bardağı suyu tencerenin kenarından yavaşça dökün.
Limon dilimlerini üzerine koyun.
Üzerine bir tabak kapatın.
Pirinçler pişene kadar 2- 2,5 saat kadar kısık ateşte pişirin.
Suyu az gelirse su ilave edin.
Pirinçler piştikten sonra ocaktan alın.