Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi

Yumuşak Lokum Gibi Et Nasıl Pişirilir Tarifi
 Malzemeleri

  • 350 gram dana döş eti
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • Bir çay kaşığı kimyon
  • Bir çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • Bir çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Lokum Gibi Et Yapılışı
Öncelikle boş tencereye ocağa koyup iyice kızdırın.
Doğradığınız etleri kızgın tencereye atın.
Yüksek ateşte rengi kahverengiye dönüşene kadar pişirin.
Etlerin bu şekilde yüksek ateşte kavrulmasıyla et suyu etin içinde mühürlenir.
Daha sonra  bir çay bardağı su ve yağını ilave edin.
Düşük ateşte yaklaşık olarak 1 ya da 1,5 saat pişirin.
Son olarak pişip pişmediğini kontrol edin.
Pişen ete diğer malzemeleri ilave edip karıştırın.
Ateşten alıp en son tuzunu ilave edin.

Not: Tuz eti sertleştirdiği için piştikten sonra ilave edilmelidir.