Yaprak Sarma Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo sarmalık yaprak
- 4 tane orta boy soğan
- 1 demet maydanoz
- 2 tane olgun domates
- 3,5 su bardağı pirinç
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yeteri kadar tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Soğanı maydanozu ve domatesleri incecik kıyın.
Pirinci yıkadıktan sonra ilave ederek karıştırın.
Salça, sıvı yağ, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
Yaprakları yıkayıp biraz kaynar suda haşlayın.
Hazırladığınız iç malzemesinden biraz alıp yaprağın üstüne koyun.
Yaprağın iki yanını içe doğru üzerine getirip ince bir şekilde sarın.
Sarma işlemi bittikten sonra tencereye kenarından üstünü kapatacak kadar kaynamış su dökün.
Daha sonra pişirip servis yapın.