Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları

Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır Tarifi Patlıcan Kebabı Yapmanın Püf Noktaları, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabının yapılışı. 

Patlıcan Kebabı Tarifi
Malzemeleri:

  • 500 gram kuşbaşı koyun eti
  • 8 tane patlıcan
  • 6 tane yeşil biber
  • 5 tane olgun domates
  • 2 tane kuru soğan soğan
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı Karabiber
  • Yarım demet maydanoz
  • Yeteri kadar tuz

Patlıcan Kebabı Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayın.
Etleri kuşbaşı doğrayın.
Tencereye 2 kaşık yağ koyup soğan ve eti koyarak arada karıştırarak kavurun.
Daha sonra üzerine sulandırılmış salça ve tuz dökerek karıştırıp kapağını kapatın.
Etler yumuşayana kadar bu şekilde pişirin.
Patlıcanların kabuklarını alacalı olarak soyun.
Patlıcanları uzunlamasına dörde bölüp parmak uzunluğunda doğrayın.
Üzerine tuz dökerek ovun.
10-15 dakika bu şekilde beklettikten sonra yıkayıp kurulayın.
Patlıcanları, ayçiçek yağında kızartın.
Kızaran patlıcanları yerleştirilir, ortasına pişen etleri suyu ile birlikte koyun.
Üzerini domates dilimleri ve uzunlamasına kesilmiş biberlerle süsleyin.
180 derecede ısıtılan fırına vererek 10-15 dakika pişirin.
Üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapın.