Kereviz Çorbası Nasıl Yapılır Kereviz Çorbasının Yapılışı, Tarifi, Kereviz Çorbası Tarifi, Oktay Ustadan Kereviz Çorbası, Kereviz Çorbası Nasıl Pişirilir, Kereviz Çorbasının Yapımı, Kereviz Çorbası Malzemeleri.
Malzemeleri:
- 1 tane kereviz
- 1 tane soğan
- Yarım kilogram süt
- 2 su bardağı bardak su
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 çay kaşığının ucuyla karabiber
- 1 tane yumurtanın sarısı
- 1 kutu krema
Kereviz Çorbasının Yapılışı
Yağ tencerede hafifçe kızdırın.
küp küp doğranmış kerevizler ilave edip karıştırın.
İnce ince doğranmış soğan ekleyip 1-2 kez yağda çevrin.
Üzerine yarım kilo süt ve 2 bardak su ilave edin.
Bu şekilde 15-20 dakika pişirin.
Ocaktan alıp ılındıktan sonra mikserle içindeki malzemeleri parçalayın.
Bir tabağa unu koyup bir kepçe çorba ilave edip pütürsüz olana kadar karıştırın.
Daha sonra çorbanın içine dökerek karıştırın.
Çorbayı tekrar ocağa koyarak 1-2 taşım daha kaynatın.
Krema, çırpılmış yumurta ve havanda dövülmüş karabiberleri karıştırın.
Kaynayan çorbanın içine dökün.
1-2 taşım daha kaynatıp sıcak sıcak servis yapın.
Tuzunu damak zevkinize göre ayarlayın....