Zeytinyağlı Biber Dolması Tarifi Zeytinyağlı Biber Dolması Nasıl Yapılır Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları
Malzemeleri:
- 6 tane soğan
- Bir su bardağı zeytin yağı
- 2 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 Su bardağı pirinç
- 3 tane domates
- 3 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 su bardağı sıcak su
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 12 tane orta boy dolmalık yeşil biber
- 1 demet maydanoz
- 1 küçük demet dereotu
- 10-15 taze nane yaprağı
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 2 yemek kaşığı limon suyu
Zeytinyağlı Biber Dolması Yapılışı
Yağı tencereye koyun.
Soğanı ince ince doğrayıp yağa ilave edin.
Çam fıstıkları ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatın.
Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 10 dakika soğanları öldür.
Fıstıkların sararması için birkaç dakika daha karıştır.
Pirinci yıkayıp süzün.
Süzülen pirinci tencereye ekleyip birkaç defa karıştırın.
Domatesleri yıkayıp bir tanesini kenara ayırın diğerlerini tencereye rendeleyin.
2 tatlı kaşığı tuzu, şekeri ve 1 su bardağı suyu tencereye ilave edip karıştırın.
Üzerine kuş üzümünü serpin.
Önce orta, daha sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar 10-15 dakika pişirin.
Dolmalık biberleri, maydanoz ve dereotunu yıkayın.
Dolmalık biberlerin sap kısımlarını bastırarak çıkarın.
Biberlerin çekirdeklerini boşalt,
Biberlerin içine biraz tuz serpin.
Yıkanan maydanoz ve dereotunun ince ince kıyın.
Nane ve baharatlar ile birlikte pilava ekleyin.
Hazırladığınız dolmalık içi 10 dakika dinlendirin.
Biberleri hazırladığınız dolmalık içle doldurun.
Üzerlerini domates dilimleriyle kapatın.
Doldurduğunuz biberleri yayvan bir tencereye dizin.
Üstüne ısıya dayanıklı düz bir tabak koyun
Tencerenin kenarından bir su bardağı sıcak su ekleyin.
Yaklaşık olarak 50 dakika orta ateşte pişirin.