Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Evde Tulumba Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları

Tulumba Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi Evde Tulumba Tatlısı Yapmanın Püf Noktaları, Tulumba Tatlısı Yapılışı.

Tulumba Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:

  • İkibuçuk su bardağı su
  • Üçbuçuk su bardağı un
  • İki yemek kaşığı tereyağı
  • Bir yemek kaşığı irmik
  • Bir yemek kaşığı nişasta
  • Bir yemek kaşığı toz şeker
  • Beş tane yumurta
  • Tuz

Kızartmak İçin Malzemeler

  • İki su bardağı sıvı yağ

Şerbet İçin Malzemeler

  • Üç su bardağı toz şeker
  • Üç bardağı su
  • Bir tatlı kaşığı limon suyu

Tulumba Tatlısı Yapılışı
Şerbetini hazırlamak için su ve toz şekeri karıştırıp kaynatın.
Limon suyunu ilave edip 15 dakika daha kaynatın.
Daha sonra ateşten alın.
Suyu, tereyağını, tuzu ve toz şekeri bir tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra unun tamamını dökerek hızlıca tahta kaşıkla karıştırın.
Karıştırarak pişirmeye devam edin.
Karıştırarak pişirmeye devam edin.
5 dakika pişirdikten sonra sonra ateşten alın.
Hamur ılıdıktan sonra yoğurmaya başlayın.
Hamurun içine yumurtaları kırarak yedire yedire yoğurun.
Son olarak bir kahve fincanı su katıp tekrar karıştırın.
Varsa tulumba tatlısı kalıbına hamuru doldurun.
Yoksa bir hamur torbası ya da krema şırıngasına hamuru doldurun.
 Hamur ne çok sert ne de çok yumuşak olmamalı.
Şırıngadaki hamuru kızgın yağa sıkarak kızartın.
Daha sonra ılıyan şerbetin içine atın.