Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları

Zeytinyağlı Dolma Nasıl Yapılır Tarifi Zeytinyağlı Dolma Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Dolma Yapılışı

Zeytinyağlı Dolma Tarifi
Malzemeleri:
  • 12 tane orta boy domates
  • 1 su bardağı pirinç
  • 4 tane kuru soğan
  • 2 tane kesme şeker
  • 1 çay kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
  • 1 çay bardağı zeytin yağı

Zeytinyağlı Dolma Yapılışı
Pirinci ılık suda 10 dakika bekletin.
Kuru soğanı ince ince kıyın. 
Kıyılan soğanı bir yemek kaşığı zeytinyağıyla orta ateşte soteleyip ocaktan alın. 
Üzerine pirinci ekleyip karıştırın. 
Tuz, kesme şeker, zeytinyağı, ince kıyılmış dereotu kuş üzümlerini de ekleyin. 
Dolmanın iç harcını bu şekilde hazırlamış oldunuz. 
Sert domateslerin üstten kapaklarını kesin. 
İçini oyup, suyunu akıtın.
Dolma harcını domateslere doldurup dolmaları tencereye dizin. 
Domateslerin üzerine kestiğiniz  kapaklarını kapatın.
İki su bardağı sıcak su ilave edin. 
Kısık ateşte 30 dakika tencerenin kapağı kapatın olarak. 
Dolmanın parlak olması için kapağı kapalı olarak soğutun.