Katmer Poğaça Tarifi Yemek Tarifleri Mis Yemek, Poğaçalar, Poğaça tarifleri, Poğaça, Mis Poğaça, Katmer Poğaça Oktay Usta Tarifleri, Katmer Poğaça Malzemeleri, Katmer Poğaça Tarifleri Katmer Poğaça Nasıl Yapılıyor Katmer Poğaça Yapmak Katmer Poğaça Malzemeleri, Katmer Poğaça Tarifleri, Katmer Poğaça Nasıl Pişirilir, Katmer Poğaça Pişirmek, Mis Katmer Poğaça Malzemeleri, Katmer Poğaça Oktay Usta Tarifleri
Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
- 1 yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gr yaş maya
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı toz şeker
- Aldığı kadar un
- Arasına; 75 gram tereyağı (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
- 100 gram beyaz peynir (ben maydanoz da ekledim)
Hazırlanışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır.
Daha sonra süt, yumurta akı,tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun.
Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz.
Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyun ve sarın.
Yarım saat mayalanmasını bekledikten sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder