Un Helvası Nasıl Yapılır Tarifi


Malzemeleri
  • İki su bardağı un
  • 250 gram tereyağı veya margarin
  • İki su bardağı süt
Şerbet için
  • İki su bardağı şeker
  • İki su bardağı su
Hazırlanışı
- Tereyağını eriterek unu kavurun. Unun rengi koyulaşınca daha önceden kaynatmış olduğumuz şerbeti ve sıcak sütü ilave edelim.

-Ocağın altını kapatalım ve tencerenin de kapağını kapatalım. Bu aşamada ellerimizi yakmamak için dikkatli olmamız gerekir, çünkü sıcak süt ve şerbetin etkisi ile helva fokurdamaya başlayacaktır.

-Birkaç dakika sonra tencereyi açıp bir kaşık yardımı ile helvayı iyice karıştıralım.

- Dilediğiniz şekilde tarçın veya cevizle servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok :