İrmik Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- Bir kilo süt
- Bir su bardağı irmik
- Yedi çorba kaşığı toz şeker
- Bir paket vanilya
- Bir çorba kaşığı margarin
- Bir çorba kaşığı hindistan cevizi
Süsleme için:
- Hindistan cevizi
- Antep fıstığı veya tarçın
Hazırlanışı
Toz şeker ve irmiği soğuk süte ekleyerek kaynatın. Koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar kaynatın. Vanilya, margarin ve bir çorba kaşığı hindistan cevizini ekleyerek boza kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Boza kıvamına gelince ıslatılmış tepsi veya bir kalıba dökerek soğutun.
İrmik helvasının üzerini tercihinize göre antepfıstığı veya tarçınla süsledikten sonra, dilimleyin ve servis yapın.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder