Zeytinli Poğaça Oktay Usta Tarifi


Zeytinli Poğaça Oktay Usta Tarifi
Malzemeleri 

  • Zeytinli poğaça malzemeleri
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket yaş maya
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un
  • 1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış zeytin
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta

Yapılışı
Ilık sütün içine yaş mayayı ekleyip kaşıkla karıştırarak eritin. 
Çukurca bir kaba bu karışımı aktarın. 
Üzerine soğuk sütü, toz şekeri, sıvı yağı, tuzu ekleyin ve karıştırın. 
Üzerine azar azar un ekleyerek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. 
Hamur kıvamını tutturunca üzerine bir bez örterek yarım saat kadar oda sıcaklığında mayalanmasını bekleyin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. 
Kopardığınız parçaları tezgahta yuvarlak olacak şekilde açın. 
Zeytin tanelerini arasına serpiştirerek rulo halinde sarın ve avuç içinizde tekrardan yuvarlak hale getirin. Hazırladığınız poğaça hamurlarını margarinle yağlanmış fırın tepsisine dizin.
1 adet yumurtayı bir kapta çırpın ve fırça yardımıyla poğaçaların üzerine sürün. 
Poğaçaları önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşinceye kadar pişirin.  

Hiç yorum yok :