Peynirli Sucuklu Katmer Poğaça Tarifi


Peynirli Sucuklu Katmer Poğaça
Malzemeleri:
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sulu yoğurt
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Su
Katları Yağlamak İçin:
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
İç Harcı İçin:
  • Beyaz peynir
  • Sucuk
  • kaşar peyniri
Üzeri İçin:
  • Yumurta sarısı
  • Susam
Hazırlanışı: 
Unu karıştırma kabına koyup ortasına havuz açıyoruz. Yaş maya, sulu yoğurt, sıvı yağ ve yumurtanın akını ortasına koyuyoruz. Tuzu unun üzerine serpiyoruz. Önce orta kısmını iyice karıştırıyoruz. Ardından unu alıp kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuruyoruz.

Hamuru mayalanması için 20 dakika dinlendiriyoruz. 8 bezeye bölüyoruz. Tereyağını eritip sıvı yağı ile karıştırıyoruz. Hamurlar üste üste, aralarına yağ sürüp diziyoruz. En üstüne yağ sürmüyoruz. 15 dakika buzdolabında dinlendiriyoruz.

İç harcı için sucuğu ince bir şekilde doğruyoruz. Beyaz peynir ve kaşar peyniri ayrı bir yerde dinlendiriyoruz. Hamurumuz dinlendikten sonra buzdolabından çıkarıp merdane ile bütün bir şekilde dikdörtgen olarak açıyoruz. Üzerine doğranmış sucuğu serpiyoruz. Rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniride üzerine yayıyoruz. Geniş kısmından başlayarak rulo olarak yarısına kadar sarıyoruz. Diğer kısımdan da rulo olarak sarıp ortaya doğru geliyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Bir parmak kalınlığında dilimleyip yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok :