Katmer Poğaça Tarifi


Katmer Poğaça Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir  yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
  • Bir  yemek kaşığı kurumaya ya da 20 gram yaş maya
  • İki çay kaşığı tuz
  • İki çay kaşığı toz şeker
  • Aldığı kadar un
İçi İçin
  • Arasına; 75 gram tereyağı oda sıcaklığında yumuşatılmış,
  • 100 gram beyaz peynir maydanoz karışımı
Yapılışı
Mayayı ılık bir su da eritin. Yarım çay bardağı su yeterli olacaktır. Daha sonra süt, yumurta akı, tuz, şeker, sıvı yağ ve un ile hamurunuzu yoğurun. Hamuru 8 eş paçaya bölerek her birini tabak büyüklüğünde açın ve aralarına tereyağı sürerek üst üste dizin. Yağ hamurunuzun birbirine yapışmamasını sağlayacak ve böylece katmerli görünümü elde edeceksiniz. 

Üst üste koymuş olduğunuz hamuru fazla ezmeden 60-70cm e kadar büyütün. Ve pizza dilimi gibi dilimleyerek (12 dilim) sigara böreği sarar gibi geniş kısmına iç malzemenizi koyduktan sonra sarın. Yarım saat bekleterek mayalanmasını sağladıktan sonra yağlanmış tepsiye dizerek üzerine yumurta sarısını sürün. 180 derecede ısıtılmış fırında pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok :