Katmer Tarifi Oktay Usta Tarifleri


Katmer Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı ılık süt
  • Bir su bardağı ılık su
  • Bir paket kuru hamur mayası
  • İki yemek kaşığı tuz
  • Yeterince un
İç malzemeler
  • 150 gram tereyağı
  • Bir su bardağı tahin
Yapılışı:
Tereyağı tencerede kısık ateşte eritilir, tahin katılır ve ateşten alınır.

Malzemeler derin ve kapaklı bir kaba konur ve kulak memesi yumuşaklığında yoğurulur. 1 saat dinlendirilir. Hamurdan avuç kadar bezeler alınarak ince açılır. Açılan hamurun biri alınır, üzerine tahinli yağ karışımı dökülür, iyice yayıldıktan sonra sıkı rulo yapılır, içiçe sarılır ve yuvarlak beze elde edilir. Bu beze merdaneyle açılır, küçük servis tabağı büyüklüğünde ve kızgın yağsız tavada iki tarafı kızarana dek pişirilir.  

Hiç yorum yok :