Malzemeleri:
- Üç su bardağı un
- 250 gram tereyağı
- Bir kase fındık
- Dört yemek kaşığı pudra şekeri
- Bir çay kaşığı damla sakızı
Üzeri için:
- Bir kase pudra şekeri
Alaçatı Kurabiyesi Yapılışı
Yoğurma kabına çekilmiş fındıkları koyun.
Fındıkların içine tereyağı, damla sakızı ve pudra şekerini ilave edip iyice yoğurun.
Daha sonra içine unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
Hamur kıvama geldikten sonra dolaba koyup- 40-50 dakika dinlendirin.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Yuvarlayarak tepsiye dizin.
160 derecede ısıtılan fırında 15-20 dakika pişirin.
Kurabiyelerin üzeri çok hafif renk değiştirince hemen fırından çıkartın.
Çok kızaran kurabiyeler sert olur unutmayın.
Kurabiyeler piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpin.