Zeytinyağlı Yaprak Sarması Tarifi, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapmanın Püf Noktaları, Zeytinyağlı Yaprak Sarması Nasıl Yapılır Tarifi
Malzemeleri:
- Yarım kilo asma yaprağı
- İki su bardağı dolmalık pirinç
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Bir tane soğan
- İki tatlı kaşığı dolmalık fıstık
- İki tatlı kaşığı kuş üzümü
- Tuz
- Karabiber
- Nane
Zeytinyağlı Yaprak Sarması Yapılışı
Pirinci yıkayıp ılık suda 30 dakika bekletin.
Daha sonra süzün.
Soğanı soyup incecik kıyın.
Zeytinyağını tencereye koyup soğanı soteleyin.
Soğan pembeleşince pirinci ilave edin.
Pirinci 1-2 dakika kavurun.
Fıstık, üzüm, tuz ve baharatı ilave edip karıştırın
Daha sonra ocaktan alın.
Asma yapraklarını kaynar suda sararana kadar haşlayın.
Yaprakları açarak hazırladığınız iç malzemesinden ortalarına koyun.
Yaprakları sigara şeklinde sarın.
Sardığınız yaprakları tencereye dizip üzerine bir tabak kapatın.
Üzerine 2 su bardağı ılık su ilave edin.
Ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Kapağını açmadan kapalı olarak soğumaya bırakın.
Daha sonra sarmaları servis tabağına koyun.
Üzerine 1 kaşık sızma zeytinyağı gezdirin.
Limon dilimleriyle süsleyerek servis yapın