Bayram Kavurması Nasıl Yapılır, Tarifi Bayram Kavurmasının Püf Noktaları, Bayram Kavurması Tarifi, Bayram Kavurması Yapılışı
Bayram Kavurması Tarifi
Malzemeleri:
- 1 kilo orta yağlı kuzu but
- 100 gram kuyruk yağı
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
Bayram Kavurması Yapılışı
Kuyruk yağını incecik doğrayın.
Tencerede kuyruk yağı biraz eriyene kadar kavurun.
İçerisine kuşbaşı doğranmış etleri ilave edin.
Güzelce karıştırın.
Kısık ateşte 1 saat kadar kendi suyuyla pişirin.
Tencerenin kapağını açmadan arada bir silkeleyerek etleri karıştırın.
Bu şekilde etlerin yağ ile kavrulmasını da sağlarsınız.
Et piştikten sonra üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave edin.
Sıcak sıcak servis yapın.