Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Yapmanın Püf Noktaları Zeytinyağlı Barbunya Tarifi, Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır, Zeytinyağlı Barbunya Yemeği Yapılışı, Zeytinyağlılar, Yemeğin Barbunya Yapılışı.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi
Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
  • 2 tane domates
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane kuru soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 6 dal maydanoz
  • Tuz

Yemeğin Barbunya Yapılışı
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Çarliston biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin.
Soğanı ince kıyın, sarımsakları ezin.
Maydanozu yıkadıktan sonra ince ince kıyın.
Zeytinyağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı karıştırarak pembeleştirin.
Çarliston biberi ilave edip kavurun.
Domatesi ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirin.
Daha sonra haşlanmış barbunyayı da karışıma ekleyip karıştırın.
3-4 dakika kapağı kapalı olarak pişirin.
Suyu, limonu, tuzu ve toz şekeri ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatıp barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ateşten alıp kapağı kapalı olarak ılınmaya bırakın.
Ilıdıktan sonra servis tabağına döküp üzerine kıyılmış maydanoz serpin.