Büzgülü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi

Büzgülü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi Yemek Tarifleri Mis Yemek, Büzgülü Poğaça Tarifi, Büzgülü Poğaça Nasıl Yapılır Tarifi, Büzgülü Poğaça Malzemeleri, Büzgülü Poğaça Oktay Usta tarifleri, misyemek, yemek tarifleri, mis yemek, Büzgülü Poğaça Pişirmek, poğaça tarifleri, poğaça çeşitleri, poğaçalar.


Büzgülü Poğaça Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 Adet yumurta
  • Yarım su bardağı ayçiçek yağı
  • Yarım paket margarin
  • 1 bardak yoğurt
  • 4-5 bardak un
  • Yettiği kadar tuz
İç Malzemeleri:
  • 400 gram kıyma ( dana ) kuzu kokabilir.
  • 4 Adet patates
  • Yeterince tuz ve karabiber
  • Hamurun yağlanması için 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • Üzerine süs için susam veya çörek otu

Yapılışı: 
İlk önce unu güzelce eliyoruz ve daha sonra ortasına kuyu açıyoruz. Bu kuyunun içerisine yumurtayı ve margarini eritin döküyoruz. Hemen ardından ise yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu bu koyuya döküyoruz. Daha sonra hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamur yoğurma işlemini bitirdikten sonra ceviz büyüklüğünde hamurdan parçalar koparıyoruz ve beze yapıyoruz. Daha sonra hamurumuzu bir kap içerisine koyarak üzerini nemli bir bezle örterek 30 dakika kadar dinlendiriyoruz. Bu 30 dakikalık süreç içerisinde ise biz poğaçamızın içini hazırlayabiliriz.

Patatesleri soyarak küçük küçük kare şeklinde doğruyoruz. İçerisine kıymamızı, ayçiçeği yağımız ile birlikte tuzumuzu ve karabiberimizi ekliyoruz. Ve karışımızı güzelce karıştırıyoruz. Ondan sonra ise dinlendirdiğimiz hamuru alarak 1-2 mm kalınlığında açıyoruz ve ortasına bir kaşık yardımı ile poğaça içimizden koyuyoruz. Hamurun kenarından tutarak yukarıya doğru büzgülü bir şekilde kapıyoruz.

Daha sonra margarin ile yağladığız fırın tepsisine diziyoruz. Poğaçalarımızın da üzerlerine erittiğimiz sıvı margarinden sürelim ve daha önceden 180 derece ısıtılmış fırınımıza atalım. Üzerleri pembeleşince poğaçalarımız hazırdır.  

Hiç yorum yok :