Sarıyer Böreği Tarifi
Malzemeler:
- 4 yemek kaşığı kavrulmuş kıyma
- 6 kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 adet yufka
- 2 adet kesme şeker
- 1 su bardağı kuş üzümü
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Sos İçin Malzemeleri:
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 3 çay bardağı süt
Yapılışı:
İlk önce soğanları küçük küp şeklinde doğruyoruz. Şeker ve tuz ile beraber zeytinyağın’da renk değiştirene kadar kavuruyoruz. Soğanlar hafif pembeleşince ocağın altını kapatıyoruz. Kuş üzümü, karabiber ve kıymayı karıştırıyoruz ve böreğimizin içini hazırlıyoruz. Yufkayı tezgaha seriyoruz birinci yufkaya sadece sos karışımı sürüyoruz. İkinci yufkayı da birincinin üzerine sererek börek içinin yarısını koyuyoruz. Kalan diğer iki yufkaya da aynı işlemi yaparak börek içinin yarısını koyuyoruz. Yufkanın iki ucunu içe katlayıp büyük bir rulo yapıyoruz. Üzerine sos sürerek yağlı fırın tepsisine koyuyoruz. 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder