Pancarlı Pilav Tarifi Pancarlı Pilav Nasıl Yapılır Pancarlı Pilav Yapmanın Püf Noktaları

Pancarlı Pilav Tarifi Pancarlı Pilav Nasıl Yapılır Pancarlı Pilav Yapmanın Püf  Noktaları, Pancarlı Pilav Yapılışı

Pancarlı Pilav Tarifi
Malzemeleri: 

  • 3 yemek kaşığı kaymaklı tereyağı (100 gram)
  • 2 su bardağı pirinç (Yarım saat önceden tuzlu sıcak suda ıslatın)
  • 3 diş sarmısak
  • 2 tane orta boy kırmızı pancar (Kabuklarını soyulup rendeleyin)
  • 3,5 su bardağı sıcak su
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • Bir tutam taze çekilmiş karabiber
  • Maydanoz

Pancarlı Pilav Yapılışı
Tereyağını tencerede eritin.
İçine pirinç, sarmısak ve kırmızı pancarı ilave edin.
Pirinçlerin rengi şeffaflaşana kadar kavurun.
Daha sonra su, tuz ve karabiberi ilave edin.
Kısık ateşte pirinçler tamamen suyunu çekene kadar pişirin. 
Piştikten sonra kapağını açmadan 10 dakika bekleterek demlendirin.
Üzerine taze çekilmiş karabiber ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.