Peynirli Poğaça Nasıl Yapılır


Peynirli Poğaça Tarifi  
Malzemeler
  • Bir su bardağı yoğurt
  • Bir su bardağı sıvı (yarısı margarin olabilir)
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir tatlı kaşığı tuz,
  • Bir yumurta (beyazı hamuruna katılacak, sarısı poğaçaların üzerine sürülecek)
  • Aldığı kadar un
İç malzemeleri
  • 250 gr beyaz peynir veya çökelek
  • Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Boğaça hamurunu hazırlamak için öncelikle; yoğurt, yağ, yumurta beyazı, süt ve tuzu karıştırın. Hazırladığının karışıma kabartma tozunu ilave ederek karıştırın. Son olarak unu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurun üzerini nemli bir bez örterek yarım saat (30 dakika) ekşimesini bekleyin.

Hamurdan poğaça büyüklüğünde küçük parçalar alarak elinizle açın ortasına peynir harcını koyarak poğaça şeklinde kapatın. Fırın tepsisini yağlayarak poğaçaları dizin, üstlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede ısıttığınız  fırında kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok :