Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi

Çıtır Kabak Kızartması Tarifi Kabak Kızartması Nasıl Yapılır Tarifi, Kabak Kızartması Yapılışı, Kızartma Tarifleri. 

Kabak Kızartma Tarifi
Malzemeleri:
  • Yarım kilo kabak
  • 2 küçük çay bardağı un
  • 1 çay bardağı su 
  • 3 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar tuz
  • Kızarmak için sıvı yağ
Üzeri İçin;
  • Süzme yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak
  • Tuz
Sirkeli Kabak Kızartma Yapılışı
Unu, sirkeyi ve tuzu bir kaseye koyun.
Üzerine suyu ilave ederek pürüzsüz olana kadara karıştırın.
Kabakları güzelce kazıyıp yıkayın. 
Kabakları dikey olarak dörde bölüp, parmak uzunluğunda kesin (Verev şekilde)
Yağı tencereye koyarak kızdırın.
Hazırladığınız sirkeli bulamaca kabak dilimlerini bulayın.
Daha sonra kızgın yağda hafif pembeleşene kadar kızartın. 

Not: Ayrı bir kapta Süzme yoğurt, dereotu, sarmısak ve tuzu karıştırarak kaselere koyun. Kaselere koyduğunuz yoğurdu kabakların üzerine dökmeden yanında servis yapın. Bu şekilde kabaklar da çıtır kalmış olur.