Mayasız Poğaça Tarifleri Oktay Usta
Malzemeleri:- 2 yumurta (birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram erimiş tere yağı (veya margarin)
- 1 paket kabartma tozu
- 2 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 250 gram peynir maydanoz karışımı
Hazırlanışı :
Sıvı malzemeleri genişçe bir kaba koyup üzerine tuz ve kabartma tozunu dökün.
Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Azar azar un ekleyerek, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamuru 10 dakika dinlendirin.
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçine peynir-maydanoz karışımından koyun.
Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu ölçülerle 20-25 tane poğaça çıkıyor
Not: Hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli.)
Diğer Poğaça Tarifleri
Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
İçine peynir-maydanoz karışımından koyun.
Küçük bir pide yapar gibi ek yeri yukarıya gelecek şekilde kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Bu ölçülerle 20-25 tane poğaça çıkıyor
Not: Hamur fazla sert olursa poğaçalar kurur ve sert olur, bu yüzden unu yavaş yavaş ekleyip, hamurun kıvamını yumuşak tutmak önemli.)
Diğer Poğaça Tarifleri