Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi


Ayşe Tüter Yırtık Poğaça Tarifi
Malzemeleri: 
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt  
  • 100 gram dil peyniri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 tane domates
  • Yarım paket maya
  • 2 tane yeşil biber
  • Tuz
  • Bir çay kaşığı nane
  • Bir tatlı kaşığı şeker
  • Bir çay kaşığı kekik
  • Bir yumurta
Yapılışı
Unu eleyip ortasını havuz gibi açın.
Mayayı sütle ve şekerle eritip ortasına dökün, sıvı yağı ilave edin.
Yavaş yavaş yoğurup hamuru hazırlayın.
Hamuru ikiye bölün merdane ile açın.
Bir kapta domatesleri küp küp biberi ince kıyın.
Dil peyniri, nane, kekik, yumurta akını karıştırın.
Yarısını hamurun tam ortasına koyun.
Karşılıklı kenarlarını ortaya doğru kapatın, fakat birleştirmeyin.
Tepsiye koyun.
Diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün.
170 derece fırında pişirip, servis yapın.

Hiç yorum yok :