Peynirli Poğaça Tarifi
Malzemeler
- Bir çay kaşığı zeytinyağı
- 200 gram ekmek hamuru
- 200 gram peynir
- İki su bardağı süt
Hazırlanışı
Öncelikle ekmek hamurunu yapın. Hamuru oklavayla açarak, yaklaşık olarak 10 cm eninde ve 20 cm boyunda dikdörtgen şeklinde kesin.
Dikdörtgen hamurların içine bir çorba kaşığı peynir koyun. Hamuru bir ucundan katlamaya başlayın. Dikdörtgen şeklini alacak halde hepsini kapattıktan sonra kenarlarına, fırçayla süt sürün. Kızarırken peynirin taşmaması için kenarlarını iyice bastırın.
Poğaçaların üstüne süt sürdükten sonra zeytinyağıyla yağladığınız tepsiye dizin. 220 derecede önceden ısıttığınız fırında 15-20 dakika pişirin. Sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder