İşkembe Çorbası Tarifi (Yalancı İşkembe Çorbası)
Malzemeler
- İki tane tavuk budu
- Dört tatlı kaşığı un
- Üç yemek kaşığı tereyağı
- Yedi bardak tavuk suyu
- Bir yumurtanın sarısı
- Dört diş sarımsak
- Üç yemek kaşığı sirke
- Tuz,
- Kara biber
- Kırmızı biber
Hazırlanışı
Tavuk butlarını haşladıktan sonra didikliyoruz. İki yemek kaşığı tereyağını tencereye koyarak eritiyoruz, unu ilave ederek kavuruyoruz. Kavurduğumuz unun üzerine tavuk suyunu ekliyoruz, kaynayınca tavuk etlerini de ilave ederek pişiriyoruz. Pişerken tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
Bir yumurtanın sarısını, ezilen sarımsağı ve sirkeyi karıştırıyoruz, kaynayan çorba suyundan bir kepçe alarak azar azar dökerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı tenceredeki çorbaya ilave ederek karıştırıyoruz. Biraz daha kaynattıktan sonra ocaktan alıyoruz.
Bir kaşık tereyağını eriterek kırmızı biberi ilave ediyoruz. Servis tabaklarındaki çorbaların üzerine gezdiriyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder