Patatesli Hafta Sonu Dürümü Tarifi


Patatesli Hafta Sonu Dürüm Tarifi
Malzemeler:

  • Dört patates
  • Sekiz lavaş
  • Yarım demet yeşil soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam nane
  • Üç yumurta
  • Bir konserve iştah açıcı sos
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber


Garnitürü İçin
Kıvırcık
Kelek Tturşusu

Hazırlanışı
Patatesleri haşlayıp soyuyoruz. Lavaşları açıyoruz. Ortasına kahvaltılık sos sürüyoruz. Patates, yeşil soğan, maydanoz, dereotu, nane ve haşlanmış yumurtayı doğruyoruz.

Karıştırma kabının içine koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı, tuz ve karabiber katıp harmanlıyoruz.

Lavaşların içine harcımızdan koyup sarıyoruz. Servis tabağına yıkanmış kıvırcık ve doğranmış turşu koyuyoruz.

Hazırladığımız sebzeli dürümleri tabağa dizip servis ediyoruz.

Hiç yorum yok :