Patlıcanlı Biberli Kebap Tarifi, patlıcan yemekleri, patlıcan kebabı tarifi, patlıcan kebabı yapılışı.
Malzemeleri:
- 350 gram kuşbaşı et
- 3 tane patlıcan
- 3-4 tane kırmızı biber
- 4 tane yeşil köy biberi
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Su
- Kızartmak için sıvı yağ
Patlıcanlı Biberli Kebap Yapılışı
Etleri düdüklüye koyarak sularını çekene kadar pişirin.
Et suyunu çekince soğan ve bir yemek kaşığı margarin yağını ilave edin.
Salçayı, tuzu ve baharatları ekleyip karıştırın.
Üzerine 1-2 parmak geçecek kadar su ekleyip pişirmeye devam edin.
Patlıcan ve biberleri parmak şeklinde kesilip kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcan ve biberleri kağıt havlu üzerine çıkartın.
Fırın tepsisine ya da borcama patlıcanları yayın üzerine de biberleri dizin.
Üzerine pişen etli sosu dökülün.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında 15 dakika pişirin.
Daha sora servis yapın.