Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır

Su Böreği Yapmanın Püf Noktaları Su Böreği Tarifi Su Böreği Nasıl Yapılır, Börek Tarifleri, Börekler, Kolay tarifleri Pratik Börek Tarifleri.

Su Böreği Tarifi
Malzemeleri:

  • Beş su bardağı un
  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı tereyağı
  • 200 gram  beyaz peynir
  • 2 demet maydanoz
  • Yarım bardağı kaşar peyniri
  • Tuz

Yemeğin Tarifi
Unu eleyip ortasını açın.
Dört yumurta, tuz ve su ekleyerek katıca bir hamur yapın. 
Hamuru bezelere ayrın.
Tepsinin en altına gelen bezeyi biraz daha büyük tutun.
Bezelerin üzerine ıslak bir bez örterek dinlendirin. 
Bezelere un serperek oklava ile l mm. kalınlığında açın.

İçin hazırlanması: 
Beyaz peynir, ince doğranmış maydanoz, kaşar peyniri ve sütü karıştırın. 
Bir tencereye bolca su koyun, tuz ilave edip kaynatın.
Açılan yufkaları tuzlu suda birer dakika pişirin.
Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş ilk büyük yufkayı yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 
Pişirilen yufkaları kırıştırarak ve aralara yağ gezdirerek koyun. 
Yufkanın yarısı döşendiğinde peynirli içi her tarafına düzgünce yayın.
Diğer yufkaları da aynı şekilde kırıştırıp üzerine yayın.
En üste ise pişirilmemiş bir yufkayı düz olarak açın. 
Üzerine bir yumurtanın sarısı ile biraz yağı karıştırılıp sürün. 
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır. 

Not: İçine peynir yerine kıyma da koyabilirsiniz.