Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Nasıl Yapılır Tarifi Patates Püresi Oktay Usta Tarifleri

Patates Püresi Tarifi Patates Püresi Nasıl Yapılır Tarifi Patates Püresi Oktay Usta Tarifleri, patates püresinin malzemeleri.

Patates Püresi Tarifi
Malzemeleri:

  • 1 kilo patates
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Yapılışı
Patatesleri yıkadıktan sonra  haşlayın.
Haşlanan patateslerin kabuklarını soyun.
Soyulan patatesleri çatal yardımıyla ezin.
Daha sonra ezilen patatesleri  bir tencereye koyun. 
Tuzunu ve sütü ilave edip karıştırın.
Tereyağını da ekleyip kısık ateşe koyun.
Karıştırarak yağın eriyip püreyle iyice karışmasını sağlayın. 
Üzerine karabiber serpip servis yapın.  

Pesto Sos Tarifi Pesto Sos Nasıl Yapılır Tarifi

Pesto Sos Tarifi Pesto Sos Nasıl Yapılır Tarifi

Pesto Sos Tarifi
Malzemeleri::

  • Yarım demet taze fesleğen 
  • Bir su bardağından 2 parmak eksik zeytinyağı
  • Üç diş sarımsak
  • 50 gram çam fıstığı  
  • 50 gram parmesan peyniri
  • Yeteri kadar deniz tuzu 
  • Değirmen karabiber 

Yapılışı:
Fesleğenleri yıkayıp kurutun.
Sarımsakları soyun.
Çam fıstıklarını küçük bir tavaya alıp orta ateşte rengi biraz değişinceye kadar kavurun.
Blendera önce zeytinyağını, sonra sarımsakları, fesleğeni, tuzu, biberi, kavrulmuş fıstıkları koyun.
Rendelediğiniz parmesan peynirini ekleyerek çalıştırın.
Tüm malzeme iyice parçalanıp karışınca cam bir kavanoz içine alın.
Buzdolabında 1 hafta saklayabilirsiniz
Derin dondurucuda 1-2 ay saklayabilirsiniz.

Kuru Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır

Kuru Kayısı Kompostosu Nasıl Yapılır
Malzemeleri:

  • 500 gram kuru kayısı
  • 12 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker

Yapılışı
Kuru kayısıları sıcak suda yıkayıp süzün.
12 su bardağı kaynar suda 10 dakika pişirin.
2 su bardağı toz şekeri ilave ederek 5 dakika daha kaynatın.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Pratik Şambali Tatlısı Tarifi Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Şambali Tatlısı Tarifi Şambali Tatlısı Nasıl Yapılır Tarifi   

Pratik Şambali Tatlısı Tarifi   
Malzemeler
  • 2.5 su bardağı irmik
  • 15 tane fıstık
  • Bir paket karbonat
  • Bir su bardağı süzme yoğurt
  • Bir su bardağı toz şeker
Şerbeti İçin

  • Üç damla limonun suyu
  • Üç su bardağı su
  • İki su bardağı toz şeker

Yapılışı
Şerbet malzemelerini karıştırıp  kaynatın ve soğuması için kenara alın.
Tatlı için tüm malzemeleri karıştırıp çırpın.
Yağladığınız fırın kabına harcı yayın ve fıstıkları üzerine dizin.
180 derecede ısıtılan fırında  35-40 dakika üzeri kızarınana kadar pişirin.
Fırından çıkarttığınız tatlıyı hemen dilimleyin.
Sıcak tatlının üzerine hemen soğuk şerbeti dökün.
Soğuduktan sonra servis yapın.

Patlıcanlı Güveç Tarifi Patlıcanlı Güveç Nasıl Yapılır Patlıcanlı Güveç Yemeği Tarifi

Patlıcanlı Güveç Tarifi Patlıcanlı Güveç Nasıl Yapılır  Patlıcanlı Güveç Yemeği Tarifi

Patlıcanlı Güveç Tarifi
Malzemeleri:

  • 800 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 kilo patlıcan
  • 3 tane soğan
  • 3 tane kırmızı biber
  • 6 tanköy biberi
  • 5 diş sarımsak
  • 4 dal defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 kavanoz domates sosu ya da domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: 
Güveci ocakta ısıttıktan sonra içine zeytinyağı dökün.
Kuşbaşı kuzu etine içine atıp kavurmaya başlayın. 
Patlıcanları çizgili çizgili soyun. 
Soğanları iri iri küp şeklinde doğrayın. 
Patlıcanları, kırmızı ve yeşil biberleri irice küp şeklinde doğrayın. 
Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ilave edip karıştırın.
Sırasıyla sarımsakları ilave edin. 
Defne yapraklarını ekleyin 
Patlıcanları ve biberleri ilave edin. 
Tane karabiberi ve tuzunu ekleyin. 
Domates sosu dökün. 
Tereyağını koyun.
Güzelce karıştırın.
Üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatın. 
Orta ateşte yarım saat kadar pişirin. 
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir saat daha pişirin.

Mercimek Köftesi Tarifi Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, mercimek yemekleri.

Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:
  • 2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 2 tane kuru soğan
  • 1 cay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • Maydonoz
  • Pul biber
  • karabiber ve tuz
  • Süslemek için kıvırcık marul

Yapılışı
Mercimekleri yıkayıp 2 su bardağı suda haşlayın.
Yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Mercimek piştikten sonra mercimeğe ince bulguru ilave edip güzelce karıştırın.
Kapağını kapatıp demlenmeye bırakın, bulgurlar yumuşayana kadar beklerin.
Başka bir tavaya zeytinyağını koyun.
Soğanları ince ince doğrayıp hafif pembeleşince salçasıyla birlikte bir iki dakika daha kavurun.
Demlenmeye bıraktığımız mercimeğin için ilave edin.
Macun oluncaya kadar yoğurun
Yoğurduğumuz köfteye baharatları ve tuzu ilave edip hepsi iyice yoğurun.
Son olarak maydonozu ince ince doğrayın ve hep birlikte tekrar yoğurun.
Yıkadığınız marullardan servis tabağına bir kaç tanesini dizin.
Üstüne köfteleri avuç içinizle ufak ufak şekil verip servis tabağına dizin.
Damak tadınıza göre limon sıkılabilir ya da  yerken yanına salata veya turşu koyabilirsiniz. 




Bridget Jones Sendromuna Son! Aslında Yalnız Değiliz

30’lu yaşlardaki her kadının başucu filmidir Bridget Jones. Ne zaman bir ayrılık yaşasak tozlu raflardan çıkar, yalnız veya kız arkadaşlarla toplanarak izlenir. O ağlarken ağlanır, bizim gibi komik durumlara düştükçe “oh be. yalnız değilim aslında.” duygusuyla gülünür, histerik bir rahatlama yaşatır.

Geçen gün meyve suyu markası granini’nin bir reklamını gördüm. Reklamda bir mesaj vardı “Sen yalnız değilsin. Etrafın sevgiyle çevrili.” O kadar hoşuma gitti ki... Sonra şöyle bir durup düşündüm. Hayatımızda sorunlar baş gösterdiği zaman negatif şeylere odaklanmaya başlıyoruz ve aslında hayatımızda varolan ve kıymetini bilmemiz gereken pozitif şeyleri unutuyoruz. Sevgilimizden ayrılmış da olsak bizi teselli eden bir ailemiz, göz yaşlarımızı silen arkadaşlarımız var.

Bridget Jones’u da zor anlarında teselli eden ve yalnız bırakmayan arkadaşları ve ailesi değil miydi?

Her şey bakış açımızda. granini’nin dediği gibi... Aslında etrafımız sevgiyle çevrili. Yeter ki görmek için kendimize izin verelim. Bakış açımızı değiştirelim. Bak şimdi canım bir granini vişne suyu istedi! :) Ben biraz pozitiflik almaya gidiyorum.

Granini Facebook sayfası için: https://www.facebook.com/graniniTurkiye



Granini pozitif reklamını seyretmek için:






Bir boomads advertorial içeriğidir.

Peynirli Börek Tarifi Peynirli Börek Nasıl Yapılır

Peynirli Börek Tarifi Peynirli Börek Nasıl Yapılır

Peynirli Börek Tarifi 
Malzemeleri:

  • Altı tane yufka
  • Üç tane yumurta
  • Bir kase yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Yarım paket margarin

İç Malzemeleri:

  • Maydanoz
  • Beyaz peynir

Yapılış
Yufkaları dört parçaya bölün.
Yumurta, sıvıyağ, eritilmiş margarin ve yoğurdu derin bir kapta çırpın.
Bölünmüş yufkalara hazırlanan harçtan sürerek ıslatıp iç malzemesinden koyun.
Yufkaları sigara böreği şeklinde sarılıp fırın tepsisine dizin.
Kalan harç malzemesini böreklerin üstüne dökün.
160 derecede ısıtılan fırında 40 dakika kadar pişirin..
Piştikten sonra sıcak sıcak ikram edin.

İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

İzmir Köftesi Tarifi İzmir Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi, köfte tarifleri, oktay usta izmir köftesi tarifi.

İzmir Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kıyma
  • Bir tane yumurta
  • Bir tane soğan
  • Bir dilim ıslatılmış bayat ekmek içi ya da bir avuç galeta unu
  • İki diş sarmısak
  • Dört tane patates
  • İstediğiniz kadar yeşil sivri biber
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • Bir tatlı kaşığı biber salçası
  • Yeteri kadar tuz
  • Karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ 

Yapılışı
Derin bir kaba kıymayı koyup üzerine soğanı rendeleyin.
İçine yumurtayı da ilave edip karıştırın.
Bayat ekmek içi ya da galeta ununu ekleyin.
Sarımsak ve baharatları da ekleyip güzelce yoğurun.
Köfte kıvam aldıktan sonra  küçük parçalar koparıp uzunlamasına şekiller verin.
Şekil verdiğimiz köfteleri kızgın yağda hafifçe kızartın.
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayıp kızartın.
Kızaran köfte ve patatesleri fırın tepsisine sıralı dizin.
Köfte patatesin arasına istediğiniz kadar yeşil biberler koyun.
Sos hazırlamak için sıcak suyun içine biber salçası ve domates salçası ve tuzu koyup eritin.
Eriyen salçayı köftelerin üzerine gezdirerek dökün.
Önceden ısıtılmış 200 derecede ısıtılan fırında 30 dakika kadar pişirin.
Köfte suyunu çektiğinde fırından alıp sıcak sıcak servis yapın.

Sodalı Poğaça Tarifi Sodalı Poğaça Nasıl Yapılır Sodalı Poğaça Oktay Usta Tarifleri

Sodalı Poğaça Tarifi, Sodalı Poğaça Nasıl Yapılır, Kolay Sodalı Poğaçalar, Sodalı Poğaça Oktay Usta Tarifleri,  poğaça tarifleri. 

Sodalı Poğaça Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir şişe soda oda sıcaklığında olacak
  • Bir bardak ılık süt,
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Bir paket hamur mayası maya
  • İki yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi Malzemeleri:

Zevkinize göre iç malzemelerinden istediğinizi kullanabilirsiniz
  • Sosis
  • Zeytin
  • Peynir
  • Patates  

Yapılışı
Ilık süt ve toz şekeri karıştırın.
Mayanın erimesini sağlayın.
İçine sıvı yağı, sodayı ve tuzu ilave edip karıştırın.
Unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yapın.
Hazırladığınız hamuru 30 dakika dinlendirin.
Hamurdan parçalar koparıp ortasını açın.
İçine  istediğimiz harçtan koyup kapatın.
Yağlanmış tepsiye dizip 10 dakika daha bu şekilde bekletin.
Üzerine yumurtanın sarısını sürüp susam ya da çörek otu serpin.
Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 

Haşhaşlı Börek Tarifi Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi Haşhaşlı Çörek Tarifi, börek tarifleri, çörek tarifleri.

Haşhaşlı Börek Tarifi 
Malzemeleri:
İki adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
İki su bardağı ılık süt
Bir adet yaş maya
İki yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İçi İçin
Bir su bardağı haşhaş ezmesi
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Yaş mayayı ılık sütte eritin.
Tozşeker, tuz, süt, yağ ve yumurtaları ilave edip karıştırın.
Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun.
Yumuşak kıvamlı bir hamur yapın.
Hamurun mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.
İç malzemesini haşhaş, yağ ve şekeri karıştırarak hazırlayın.
Mayalanan hamur üç eşit parçaya bölün.
Her parça tepsi büyüklüğünden merdaneyle açın.
Açılan hamurun her tarafına eşit miktarda sıvıyağlı şekerli haşhaş ezmesinden sürün.
Hamuru rulo şekilde sarın.
Rulo şeklinde sarılmış hamuru 4 cm aralıklarla dilimleyin.
Kesilen dilimleri kesik yüzü yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin
Bir yumurta sarısını üzerin  sürün.
10 dakika daha tepside bekleterek mayalandırın.
Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Antepfıstıklı Muhallebi Tarifi Antepfıstıklı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Antepfıstıklı Muhallebi Tarifi Antep Fıstıklı Muhallebi Nasıl Yapılır Tarifi

Antepfıstıklı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri: 

  • Beş su bardağı süt
  • Beş tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
  • Beş yemek kaşığı toz şeker
  • Arzuya göre 2-3 diş damla sakızı
  • Antepfıstığı
  • Hindistan cevizi
 Yapılışı
Dört su bardağı sütü-ve beş yemek kaşığı şekeri tencerede karıştırıp ocağa koyun.
Kalan bir su bardağı sütün içerisine nişastayı ilave ederek karıştırın.
Ocakta şekerli sütü karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında ateşi kısın.
Nişastalı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Damla sakızını havanda ezerek muhallebiye ekleyip karıştırın.
3-4 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Sıcak sıcak servis kaselerine bölün.
Üzeri kaymak tuttuğunda antepfıstığı ve hindistan cevizi serperek süsleyin.
Buzdolabında bir saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.

BU HÜRRİYET ÇOK ''SOSYAL'' !

Hurriyet.com.tr geçtiğimiz günlerde yeni bir projeyi takipçileri ile buluşturdu. Bu proje aslında Hürriyet markasını çok daha sosyal bir hale getiriyor, Hürriyet’i sadece bir haber sitesi olmaktan çıkarıp dijital dünyanın hızı ve etkileşimini kucaklayan bir sosyal platforma dönüştürüyor.

Öncelikle Hürriyet Sosyal’e üye olmanız  gerekiyor. Aslında bu üyelik bu sosyal dünyaya giriş anahtarınız. Sonrasında bu anahtarla giriş yaptığınız dünyayı ne kadar aktif kullanacağınız size kalmış. Bir blog yazarı olarak blogumdaki içerikleri hürriyet sosyal takipçileri ile buluşturabiliyor, günün bana göre dikkat çeken haberlerini bu platformdaki takipçilerimle buluşturabiliyorum. Düşünsenize, hurriyet.com.tr ‘de kendi haberlerinizi paylaşabileceğiniz bir alan daha sizi bekliyor!

İlgi alanınıza göre kategorileri belirleyebiliyor ve bu sayede sizi gerçekten ilgilendiren gelişmeleri çok daha hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Bir müzik bloggerı olarak bu özelliği şüphesiz ağırlıklı olarak kültür sanat kategorisinde kullanıyorum. İlginizi çeken ve ‘’ben de bir yorum yapayım’’ dediğiniz haberleri de hashtag’lerle paylaşabiliyor diğer kullanıcılar ile tartışabiliyorsunuz. Bu hürriyet sosyal’in bir başka artısı şüphesiz.


Ancak bana göre, bu projenin en keyifli yanı Hürriyet yazarları ile çok daha hızlı bir şekilde iletişime geçebiliyor olmanız ve onlarla ciddi bir etkileşimde bulunabilmeniz. Yazarlar bu platformu sadece haber linklerini paylaşmak için kullanmıyor, sosyal medya platformu gibi anlık düşüncelerini paylaşmak için de kullanıyor. Bu sayede yazarları yazıları dışında anlık iletileri de daha yakından tanıyor ve onlardan haberdar olabiliyoruz.

Hürriyet sosyal, habercilikte net olarak yeni bir dönemin başlangıcını yapıyor. Okuyucuyu, sadece okuyucu olmaktan çıkarıyor, yazan, tartışan bir katılımcı konumuna getiriyor.

Şimdi Hürriyet’in Sosyal dünyasını daha yakından tanıma zamanı…


İçerik: www.hayatmuzik.com


Bir boomads advertorial içeriğidir.

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Karnıyarık Tarifleri

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Karnıyarık Tarifleri

Karnıyarık Tarifi 
Malzemeleri:
  • 6 tane küçük boy patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • Üç tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Üç tane sivri biber
  • Dört  çorba kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanların baş kısımları kestikten sonra alacalı soyun.
Soyulan patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayın
Daha sonra sıvı yağda çevirerek kızartın.
Patlıcanları tepsiye yerleştirin.
Boydan boya ortasından bıçak kesiği  alta geçmeyecek şekilde kesin.
İnce  ince doğranmış soğan, biber, kıymayı yağda kavurun.
Soyulup doğranmış domatesleri de ilave edip biraz daha kızartın.
Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız iç harcını patlıcanların içine doldurun.
Üzerlerine domates dilimleri koyun.
Biraz su ilave ederek 160 derecede ısıtılan fırında yavaş yavaş pişirin.

Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi

Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • 450 gram margarin
  • İki tane yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı pudra şekeri ya da toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabarma tozu
  • Bir su bardağı çekilmiş fındık
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • Dört su bardağı su
  • Beş su bardağı şeker
  • Yarım limon

Üzeri İçin
Fındık içi

Yapılışı
Margarini bir kap içinde yoğurun.
Yağın içine yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. 
Unu da azar azar ilave edip iyice yoğurun. 
Bütün hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğurun.
Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup 10 dakika kadar kaynatın. 
Ceviz büyüklüğündeki  hamuru elinizde yuvarlayıp üzerini hafif bastırn.
Yağladığınız tepsiye dizin.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürüp ortasına fındık tanelerini koun.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.  
Soğuk şerbeti fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine dökün.

Not: Şerbet soğuk tatlının sıcak olması gerekir.

Balkabağı Tatlısı Tarifi Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır

Balkabağı Tatlısı Tarifi Balkabağı Tatlısı Nasıl Yapılır 

Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler

  • 1,5 kilogram balkabağı
  • Bir su bardağı pudra şekeri
  • 15 tane kedidili bisküvi
  • Yarım çay bardağı acıbadem likörü
  • Yarım litre çırpılmış krema
  • Birtatlı kaşığı tarçın

Üzeri için:

  • Yarım su bardağı ufalanmış badem
  • Bir su bardağı krem şanti
  • Bir çorba kaşığı kakao

Yapılışı
Kabakları iri iri dilimleyip az suda iyice haşlayın.
İçine pudra şekeri ve tarçını ilave edip blendırdan geçirin.
Kedidili bisküvilerini sulandırılmış likörle ıslatıp orta boy bir fırın kabına aralıksız dizin.
Üzerine balkabağı püresini yayın.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının ızgara bölümünde üzerini 10 dakika kızartın.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Daha sonra dilimleyip sırasıyla krem şanti, kakao ve badem ile süsleyip servis yapın.

Muhallebili Kadayıf Tarifi Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi Muhallebili Kadayıf Nasıl Yapılır Tarifi

Muhallebili Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:

  • 250 gram kadayıf
  • İki çorba kaşığı tereyağı
Şerbeti için
  • İki su bardağı şeker
  • Üç su bardağı su

Kreması için

  • Yarım su bardağı şeker
  • İki çorba kaşığı un
  • İki çorba kaşığı nişasta
  • Bir paket vanilya
  • Üç su bardağı süt
  • Yarım paket pasta kreması veya krem şanti

Yapılışı
Kadayıfları derin bir kaba koyup olabildiğince ince kesin.
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün ve elimizle iyice karıştırın.
Kare borcama döküp üzerini elimizle bastırıp düzleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.
Ateşe alıp 15 dakika kaynatın.
Krema malzemelerini derin bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp soğuttuktan sonra mikserle ya da kaşıkla  iyice çırpın.
Kıvamı koyu olursa biraz  süt ilave edebilirsiniz.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbet tamamen çekince kremayı da üzerine yayıp üzerini düzeltin.
Buzdolabında yarım saat kadar soğutun.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Fırında Kolay Patates Tarifi

Fırında Kolay Patates Tarif 
Malzemeleri:

  • Dört tane patates
  • İki su bardağı süt
  • Bir tane yumurta
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Yapılışı
Patatesleri iyice yıkayın kabuklarındaki çamurları bir fırça yardımıyla iyice temizleyin.
Temizlenen patatesleri parmak şeklinde kalın dilimler şeklinde doğrayın.
Doğranan patatesleri yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine tuz ve karabiber serperek karıştırın.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Yumuşayan patateslerin üzerine yumurta ile karıştırılmış sütü dökün.
Daha sonra pembeleşinceye kadar tekrar pişirin.

Fırında Domates Soslu Patates Tarifi

Fırında Domates Soslu Patates Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kilogram patates
  • Dört tane olgun domates
  • Bir küçük boy soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • İki diş sarımsak
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Acı pul biber (acı sevenler için)

Yapılışı
Patatesleri soyup elma dilimi şeklinde doğrayın.
İki domatesi rendeleyip, iki domatesi de küp şeklinde doğrayın.
Zeytinyağından 3 çorba kaşığı ayırın.
Kalan yağı tavaya koyarak patatesleri ilave ederek kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin.
Pişirirken tavayı sallayarak pişirmeniz gerekir.
Ayırdığımız yağı başka bir tavaya koyun.
Yemeklik doğranmış soğanı ve ince kıyılmış sarımsağı kavurun.
Üzerine domatesleri ekleyip kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
Fırın kabımıza pişirdiğimiz patatesleri dizin.
Üzerine domates sosunu dökün.
Damak tadınıza uygun baharatları ilave edip 15 dakika kadar fırında pişirin.
Üzerini maydanoz ile süsleyerek sıcak sıcak servis yapın.

Burgulu Açma Tarifi Burgu Açma Tarifi Nasıl Yapılır

Burgulu  Açma Tarifi Burgu Açma Tarifi Nasıl Yapılır

Burgulu Açma Tarifi
Malzemeleri: 

  • Bir bardak ılık süt
  • Bir bardak ılık su
  • Bir tane yaş maya
  • İki yemek kaşığı şeker
  • Bir yemek kaşığı tuz
  •  Yeteri kadar un
  • Hamuru toparlamak için biraz sıvıyağ
  • Yumuşamış tereyağı
  • Bir yumurtanın sarısı

Yapılışı
Tereyağı ve yumurta hariç diğer malzemeleri karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun.
Elinize biraz  sıvı yağ alıp hamuru toparlayın.
Mayalanmaya bırakın.
Tezgahı hafifçe yağlayın.
Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
Yumuşamış tereyağından biraz alıp hamura sürün.
Hamuru elinizle servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açın.
Karşılıklı iki tarafından büzdürerek bir kenara koyun.
Aynı işlemi bütün hamurlar için yapın.
İlk yaptığınız hamuru alıp elimizle sağa sola çekerek uzatın.
Dört eşit parçaya bölün.
Rulo yapar gibi kendi etrafında döndürüp iki ucunu birleştirin.
Tepsiye aralıklı olarak dizip mayalanması için bekletin.
Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürün.
190 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Sulu Yeşil Fasulye Tarifi

Sulu Yeşil Fasulye Tarifi 
Malzemleri:

  • Yarım kilo taze yeşil fasulye
  • Bir yemek kaşığı domates salçası
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tane domates
  • Bir tane orta boy soğan
  • 1.5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım litre sıcak su
  • Bir tane küp şeker
  • Bir çay kaşığı tuz

Yapılışı
Yeşil fasulyeleri yıkayıp kırın.
Tencereye yağı koyup küp şeklinde doğranmış soğanları soteleyin.
Domatesin kabuklarını soyun, küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
Üzerine salçaları ilave ederek karıştırın.
Bu şekilde 1-2 dakika soteledikten sonra yeşil fasulyeleri ekleyin.
Sıcak suyu ilave ederek karıştırın.
Kesme şekeri ve tuzu atıp karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatarak 1 saat 1 saat kısık ateşte pişirin.

Mantarlı Pizza Tarifi Mantarlı Pizza Nasıl Yapılır Tarifi

Mantarlı Pizza Tarifi Mantarlı Pizza Nasıl Yapılır Tarifi 

Mantarlı Pizza Tarifi
Malzemeleri:
  • Bir su bardağı süt
  • Bir su bardağı su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarim paket yaş maya
  • İki tane haşlanmış patates püresi
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
Üzeri İçin
  • 250 gram kıyma
  • Bir tane kuru soğan
  • 250 gram kültür mantarı
  • 250 gram rendelenmiş
  • Maydanoz
  • İki yemek kaşığı tatlı biber salçası
  • İki tane domates ya da domates sosu
  • Tuz
  • Biber

Yapılışı
Hamur malzemeleriyle hamuru yoğurarak hazırlayın.
Yoğurduğunuz hamuru 20-25 dakika kadar dinlendirin.
Pizzanın üzeri için malzemeleri hazırlayın.
Kıyma, soğan, maydanoz, biber, salça ve tuzunu iyice karıştırın.
Mantarları yıkayarak dilimleyin.
Hamuru pizza tepsisinin boyutlarında elinizle açın.
Üzerine hazırladığınız kıymalı harcı serin.
Harcın üzerine dilimlenen mantarları dizin.
Mantarların üzerine de rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
İlk önce düşük derecede ardından yüksek derecede pişirin.
Üzeri kızarınca fırından çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Hindistan Cevizli Revani Tarifi Hindistan Cevizli Revani Nasıl Yapılır Tarifi

Hindistan Cevizli Revani Tarifi Hindistan Cevizli Revani Nasıl Yapılır Tarifi

Hindistan Cevizli Revani Tarifi
Malzemeleri:

  • İki çay bardağı şeker
  • İki çay bardağı sıvı yağ
  • Beş tane yumurta
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Altı yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı kabartma tozu
  • İki yemek kaşığı vanilya
Şerbeti İçin
  • Dört çay bardağı şeker
  • Yarım litre su  (2,5 su bardağı)

Yapılışı
İki çay bardağı şekeri ve beş tane yumurtayı köpürene kadar çırpın. 
Sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kek kıvamını gelene kadar karıştırın. 
Yuvarlak bir fırın tepsisine kek hamurunu dökün.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında kek kabarana kadar pişirin.
Kek pişerken şerbetini hazırlayın. 
Yarım litre suya 4 çay bardağı şeker ilave ederek kaynatın. 
Pişen kekini fırından alıp soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın. 

Pratik Sulu Börek Tarifi Kolay Sulu Börek Tarifi Sulu Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Sulu Börek Tarifi Kolay Sulu Börek Tarifi Sulu Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Pratik Sulu Börek Tarifi
Malzemeleri:

  • Altı tane yufka
  • Bir bardak su
  • Bir su bardağı zeytinyağı

İçi Malzemeleri

  • 200 gram beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz

Üzeri İçin

  • Bir tane yumurtanın sarısı
  • Bir yemek kaşığı zeytinyağı
  • Bir yemek kaşığı su

Yapılışı
Bir bardak su ve bir bardak zeytin yağını karıştırın.
Yufkanın birini masaya açın beş yemek kaşığı karışımdan döküp yayın.
İkinci yufkanın da üzerine açıp beş yemek kaşığı karışımdan döküp yayın.
Yufkayı sekiz üçgen olacak şekilde kesin.
Her parçanın geniş kenarına  iç malzemesinden koyarak sarın.
Tepsiye dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.

Ispanaklı Katmer Böreği Tarifi

Ispanaklı Katmer Böreği Tarifi

  • İki tane yumurta
  • üç kaşık yoğurt
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • Yeteri kadar un

İçi malzemeleri:

  • Ispanak
  • İki tane kuru soğan
  • Pul biber
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Margarinin yağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
Hamurları biraz açıp üzerine yumuşamış margarinden sürün.
Hamurların karşılıklı kenarlarını üst üste kapatın.
Hamurları ayrı ayrı küçük tepsilerde buzdolabına koyun.
Hamurları geceden hazırlarsanız daha kolay olur.
Dolapta bekleyen hamurumuzu alalım
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
Kuru soğanı kavurun.
Üzerine salçayı ilave edin.
Doğranmış ıspanağı da ilave edip elinizle biraz karıştırıp öldürün.
Ispanağı kavurmaya gerek yok.
Buzdolabından hamurları çıkartıp merdaneyle hafif un serperek açın.
Arasına ıspanak harcını koyun
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatın
Üzerine biraz sıvı yağ sürün.
Fırına vermeden önce dilimleyin.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Çoban Kavurma Tarifi Sarmısaklı Biberli Domatesli Soğanlı Çoban Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi

Çoban Kavurma Tarifi Sarmısaklı Biberli Domatesli Soğanlı Çoban Kavurma Nasıl Yapılır Tarifi

Çoban Kavurma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1,5 kilo kuzu kuşbaşı ya da dana eti
  • Üç çorba kaşığı sıvıyağ
  • Üç diş sarımsak
  • Altı tane sivri biber
  • Dört tane domates
  • Bir kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon
  • Yarım demet maydanoz

Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun.
Suyunu salıp hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Yağını ve soğanı ilave edip soteleyin.
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
Biberleri ince ince halka şeklinde doğrayın.
Önce sarmısakları ve biberi ekleyip etlerle birlikte kavurun.
Tuz ve baharatını ekleyip karıştırın.
son olarak domatesleri ilave edip kapağını kapatın.
20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.

Pizza Tarifi Kaşarlı Sucuklu Sosisli Yumurtalı Salçalı Biberli Domatesli Pizza Tarifi

Pizza Tarifi, Pizza Tarifi Kaşarlı Sucuklu Sosisli Yumurtalı Salçalı Biberli Domatesli Pizza Tarifi 

Pizza Tarifi
Malzemeleri:  

  • 1 500 gram hamur 
  • Bir tane yumurta
  • Bir yemek kaşığı salça
  • Biber
  • Domates
  • Kaşar
  • Sucuk
  • Sosis 

Yapılışı:
Mayalanmış hamuru tepsinin büyüklüğüne göre açın.
Hamuru açarken yırtılmamasına dikkat edin.
Salçayı biraz sulandırıp hamurun üzerine sürün. 
Yumurtayı çırpıp üzerine sürün.
İnce kesilmiş domates ve biberleri de üzerine serpiştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılan fırına verin.
Hamur pişene kadar sucuk ve sosisleri üçgen şekilde doğrayın.
Kaşarı rendeleyin.
Hamur 45 dakika kadar pişirdikten sonra üzerine sucuk, sosis ve kaşarı da ilave edin.
On dakika daha pişirdikten sonra pizza servise hazır...

Not: Damak zevkinize göre mantar, kuşbaşı et ya da acı soslar koyabilirsiniz.

Amerikan Kurabiyesi Tarifi Amerikan Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Amerikan Kurabiyesi Tarifi Amerikan Kurabiyesi Nasıl Yapılır Tarifi Malzemeleri

Amerikan Kurabiyesi Tarifi
Malzemeleri:

  • 100 gram margarin yağı
  • Yarım bardak toz şeker
  • Yarım bardak ılık süt
  • İki tane yumurta
  • Bir paket vanilya şekeri
  • Bir paket kabartma tozu
  • 2,5 bardak un
  • Bir fiske tuz

Üzerini süslemek için:

  • Çikolata
  • Pudra şekeri
  • Bir kaşık limon suyu

Yapılışı
Malzemelerin tamamını bir kapa koyup mikserle çırpın.
Mikser yoksa kaşıkla iyice karıştırın.
Kek kıvamından biraz daha koyu kıvamda bir hamur yapın.
Hamuru yemek kaşığı yardımıyla yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
(Yaklaşık olarak 10-12 tane kurabiye oluyor)
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Fırından alınca soğumaya bırakın.
Kurabiyenin ters tarafına benmari usulü eritilen çikolata sürün.
Üzerini arzunuza göre süsleyin.
İsterseniz pudra şekeri, limon suyu ve sıcak su karıştırılarak çikolatanın üzerine desenler yapın.
Ya da sadece pudra şekerli sosla süsleyin.

Not: Hamurları tepsiye aralıklı dizi, kurabiyeler gereğinden büyük yapmayın,çünkü pişerken genişleyecekler.

Fırında Hindi Dolması Tarifi Fırında Hindi Dolması Nasıl Yapılır Tarif

Fırında Hindi Dolması Tarifi, Fırında Hindi Dolması Nasıl Yapılır Tarifi

Fırında Hindi Dolması Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir tane büyük hindi
  • İki çay bardağı süt
  • Yarım limon
  • İki tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay  bardağı zeytinyağı
  • Üç diş sarımsak
  • Tuz 
  • Karabiber

Pilav İçin

  • İki tane soğan
  • Üç su bardağı pirinç
  • 300 gram hindi ciğeri
  • 25 gram dolmalık fıstık
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • Dört tatlı kaşığı tereyağı
  • Dört tatlı kaşığı sıvıyağ
  • Göz kararı su
  • Bir tane limon
  • Yenibahar 
  • Karabiber

Ypılışı
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Hindiyi limonla iyice ovup kenara koyun.
Bir kaba zeytinyağı, süt, salça, sarmısak, karabiber ve tuzu koyarak iyice karıştırın.
 Limonladığınız hindinin üzerine sürüp buzdolabına koyun.
Hindiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri yıkayın.
Yıkanan pirinçleri suda 20 dakika kadar bekletin.
Daha sonra ise sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyup eritin.
İnce kıyılan soğanları sağda kavurun.
Küp şeklinde doğranan ciğer ve dolmalık fıstığı ilave edin.
Ardından pirinci de ilave ederek kavurun.
İki su bardağı su ekleyeyip suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı hindinin içine doldurun.
Son olarak 200 derecede ısıtılan fırında 3 saate kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi Zeytinyağlı Kuru Fasulye Nasıl Yapılır Tarifi

Zeytinyağlı Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri: 

  • Kuru fasulye
  • Kuru biber
  • Domates salçası
  • Tuz
  • Zeytin yağı

Yapılışı
Bir gün önceden ıslatılan kuru fasulyeleri tencerede şişene kadar haşlayın.
Suyunu süzüp üzerine soğuk su ilave edin.
Salçayı, ince doğranmış kuru soğanı, yağı, tuzu, kuru biberleri ilave edin.
Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başladıktan sonra ocağın altı kısın.
Kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Suyunu kontrol edin gerekirse su ilave edin.
Kıvamlı bir hal alana kadar kısık ateşte pişirin.

Hindistan Cevizli Kek Tarifi Hindistan Cevizli Kek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi Hindistan Cevizli Kek Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Hindistan Cevizli Kek Tarifi  
Malzemeleri:

  • Üç tane yumurta (İki yumurtanın beyazı hindistan cevizli harcı için ayrılacak)
  • Bir su bardağı toz şeker
  • Bir çay bardağı ılık süt
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Üç yemek kaşığı kakao
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya
  • Tepeleme bir su bardağı un 

Hindistan cevizli harç için;

  • İki tane yumurta beyazı
  • Bir su bardağı hindistan cevizi
  • Bir su bardağı pudra şekeri

Yapılışı
Yumurta ve şekeri karıştırıp köpürene kadar çırpın.
Diğer malzemeleri de ilave edip çırpın.
Ayrı bir kapta hindistan cevizli harcını hazırlayın.
İki tane yumurtanın beyazı, hindistan cevizi ve pudra şekerini karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp kek hamurunun yarısını dökün.
Kaşıkla hindistan cevizli harçtan toplar alıp sıra ile dizin.
Kalan kek hamurunu hindistan cevizli topların üzerine dökün.
170 derecede önceden ısıtılmış  fırında 25-30 dakika kadar pişirin.
Arada pişip pişmediğini kontrol etmeyi unutmayın.

Ispanaklı Gözleme Tarifi Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Ispanaklı Gözleme Tarifi Ispanaklı Gözleme Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Ispanaklı Gözleme Tarifi 
Malzemeleri:

  • Dört su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • Bir çay kaşığı tuz

İç harcı için:

  • Yarım kilo ıspanak (yıkanıp ince ince doğranacak)
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı beyaz peynir 
  • Yarım kahve fincanı sıvı yağ
  • Tereyağı

Yapılışı
Hamur yoğurma kabına un, su ve tuzu koyarak kulak memesi kıvamında  hamur yapın.
Daha sonra üzerini kapatarak dinlenmeye bırakın.
İç harcını hazırlamak için sıvı yağda ince kıyılmış soğanı pembeleştirin.
İnce kıyılmış ıspanakları ekleyip 10 dakika daha pişirin.
Ateşten alıp içine peyniri ilave ederek soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.
Hamuru oklavayla yemek tabağı büyüklüğünde açın.
İç malzemeden hamurun yarısına koyup diğer yarısını üzerine kapatın.
Kenarlarına bastırıp kapatın.
Teflon tavada altını üstünü kızarana kadar pişirin.
Ocaktan alınca üzerine fırça yardımıyla erimiş tereyağı sürüp servis yapın.

Mercimek Köftesi Tarifi Kolay Mercimek Köftesi Pratik Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Tarifi

Mercimek Köftesi Tarifi Kolay Mercimek Köftesi Pratik Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır, Mercimek Köftesi Nasıl Yapılır Malzemeleri. 

Mercimek Köftesi Tarifi
Malzemeleri:

  • İki su bardağı kırmızı mercimek
  • Bir su bardağı ince köftelik bulgur
  • İki tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı zeytinyağı
  • İki yemek kaşığı biber salçası
  • Maydonoz
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Tuz
  • Süslemek için kıvırcık marul 

Yapılışı
Mercimeği yıkayıp iki su bardağı suda yumuşayana kadar kısık ateşte haşlayın.
Dibini tutmaması için arada bir karıştırın.
Mercimeği haşladıktan sonra ateşten alıp bulguru ilave edip karıştırın.
Kapağını kapatın bulgurlar yumuşayana kadar demlenmeye bırakın.
Bir tavaya zeytinyağını döküp ince kıyılan soğanları 1-2 dakika kavurun.
Demlenen mercimeğin içine kavrulan soğanları ilave edin.
Macun kıvamına gelene kadar yoğurun.
Daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip iyice yoğurun
Son olarak maydanozları ince ince kıyıp ilave edin.
Bütün malzemeyi son defa karıştırarak yoğurun.
Yıkanmış marullarını servis tabağına dizin.
Köftelere avuç içinizle sekil verip marulların üzerine dizin.
Arzuya göre göre limon sıkılabilir,  salata ya da turşu ile servis yapabilirsiniz.

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi

Hazır Yufkadan Peynirli Börek Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:
  • Altı tane hazır yufka
  • Dört tane yumurta
  • Altı çorba kaşığı yoğurt
  • Bir paket margarin (yarısı içi için, yarısı harç için kullanılacak)
  • Üzeri için çörek otu
İç harcı için
  • Yarım paket margarin  
  • Bir kalıp beyaz peynir
  • Üç tane taze yeşil soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Kırmızı biber
Yapılışı
İç harcını hazırlamak için derince bir kaba peyniri ufalayın.
Taze soğanların yeşillerini doğrayın.
Maydanozu ince ince kıyın.
Soğan ve maydanozu peynirle harmanlayın.
Kırmızıbiberi ilave edin.
Yufkaları tezgaha serin.
Yumurta ve yoğurdu karıştırın.
Yarım paket margarini eritip içine ilave edin.
Hazırlanan karışımı tüm yufkaya fırça ile sürüp ikiye katlayın.
İkiye katlanmış yufkayı dörde bölün.
İç harcından bir yemek kaşığı geniş bölgeye koyup kıvırın.
Hazırladığınız börekleri fırın tepsisine yan yana dizin.
Üzerine yoğurtlu yumurtalı karışımdan sürüp çörek otu serpin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.
Sıcak çay ile servis yapabilirsiniz.

Pastane Usulü Açma Tarifi Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır Tarifi

Pastane Usulü Açma Tarifi Pastane Usulü Açma Nasıl Yapılır Tarifi, pastane açması tarifi, sizde pastanelerde yediğiniz açmadan yapın.

Pastane Usulü Açma Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 3.5 çay kaşığı tuz
  • 1 tane yaş maya (40 gr)
  • Aldığı kadar un
  • 1 yumurta akı (sarısını üzeri için ayırın)
  • Çörekotu

Yapılışı:
Bir su bardağı su ile sütü karıştırıp ocakta ısıtarak ılık hale getirin.
Beş çorba kaşığı toz şeker ve mayayı ılıyan karışıma ilave edin.
10 dakika kadar mayanın kabarmasını bekleyin.
Sıvı ya, tuz ve yumurta akını ilave edin.
Aldığı kadar unu yavaş yavaş ilave ederek yoğurun.
Kulak memesinden biraz yumuşak bir hamur yapın.
Hamur yumuşak olursa açma da yumuşak olur.
Hamurun üzerini kapatıp mayalanması için 30 dakika bekletin.
Mayalanan hamurdan portakal istediğiniz büyüklükte parçalar koparın.
Elinize sıvı yağ sürüp hamuru elinizle servis tabağı büyüklüğünde açın.
Açılan hamuru rulo şeklinde kıvırın.
İki elinizle sağ eliniz geri sol eliniz ileri olacak şekilde çevirin.
Kıvırdığınız hamurun iki ucunu birleştirin.
Yağlanmış tepsiye hamuru dizin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.
180 derecede ısıtılan fırında üzri kızarana kadar pişirin.

Kahvaltı Simidi Tarifi Kahvaltı Simidi Nasıl Yapılır Tarifi

Kahvaltı Simidi Tarifi Kahvaltı Simidi Nasıl Yapılır Tarifi, kolay kahvaltı simitleri tarifleri, pratik kahvaltı simidi

Kahvaltı Simidi Tarifi
Malzemeler:

  • Bir paket kabartma tozu
  • İki yemek kaşığı sirke
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 100 gram margarin
  • İki tane yumurta sarısı
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay bardağı sıvı yağı
  • İki tatlı kaşığı mahlep
  • Yeteri kadar un
  • Üzeri için bir yumurta akı
  • Üzerine serpmek için susam

Yapılışı:
Yoğurma kabına yumurta sarılarını koyun.
Üzerine sırasıyla oda sıcaklığında margarini, sıvı yağı ve yoğurdu ekleyin.
Daha sonra  mahlep, tuz, şeker ve sirkeyi ilave edin. 
Ununu azar azar  ekleyerek kıvama gelene kadar yoğurun.
Kıvamına gelen hamurdan parçalar koparıp simit şekli verin.
Önce yumurta akına balayın daha sonra susama bulayın.
Hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizin. 
190 derecede ısıtılan fırında pişirin.
Soğuduktan sonra servis yapın. 

Pudra Şekerli Çatlak Kurabiye Tarifi

Pudra Şekerli Çatlak Kurabiye Tarifi 
Malzemeler:

  • Bir paket margarin  
  • Bir su bardağı şeker
  • Üç tane yumurta
  • Yarım kilo buğday nişastası
  • İki su bardağı un
  • İki damla limon
  • Bir paket kabartma tozu
  • Üzeri İçin pudra şekeri

Yapılışı
Margarini ve şekeri iyice karıştırın.
İçine diğer malzemeleri de ilave edip yoğurmaya başlayın.
Hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkarttıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Havuçlu Kek Tarçınlı Kek

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi Havuçlu Kek Tarçınlı Kek, havuçlu kek nasıl yapılır, tarçınlı kek nasıl yapılır.

Havuçlu Tarçınlı Kek Tarifi
Malzemeleri:

  • Dört tane yumurta
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • İki su bardağı toz şeker
  • Üç su bardağı havuç rendesi
  • 2,5 su bardağı un
  • Bir su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • Bir tane limon kabuğu rendesi
  • İki tatlı kaşığı toz tarçın
  • Bir paket kabartma tozu
  • Bir paket vanilya

Yapılışı
Yumurtaların beyazını ve sarısını ayrı ayrı kaplara kırın.
Yumurtaların beyazını  köpürene kadar karıştırın.
Şekerin yarısını köpüren yumurta beyazına ilave edip karıştırmaya devam edin.
Yumurtaların sarısını biraz çırpın.
Şekerin kalan yarısını ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Krema kıvamına gelen yumurta sarısı şeker karışımına sıvı yağı ekleyip karıştırın.
Rendelenen havuç, limon kabuğu ve kırık ceviz içlerini karıştırın.
Bunların üzerine ayrı ayrı çırptığımız yumurta sarısı ve beyazını ekleyin.
Malzemeleri tahta bir kaşıkla karıştırın.
Un, vanilya, kabartma tozu ve tarçını ekleyip karıştırın.
Kek kalıbını yağlayıp kek hamurunu içerisine boşaltın.
180 derecede ısıtılan fırında 30-40 dakika kadar pişirin.
Pişip pişmediğini arada kontrol edin.
Pişen kekini soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Alişka Çorbası Tarifi Alişka Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi

Alişka Çorbası Tarifi Alişka Çorbası Nasıl Yapılır Tarifi 

Alişka Çorbası Tarifi 
Malzemeleri:

  • 1 tane orta boy soğan
  • 3 tane orta boy patates
  • 2 çorba kaşıgı katı yağ
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 6 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı kuru nane
  • 100 gram kıyma
  • 1 çorba kaşığı toz kırmızı biber

Yapılışı
Soğanları ince ince doğrayın.
Patatesleri soyup küçük küp biçiminde doğrayın.
Yağı tencerede eritin.
Yağ kızdıktan sonra soğanları pembeleşene kadar kavurun.
Kıymayı da ilave ederek rengi dönene kadar kavurun.
Salça ve kırmızı biberi ekleyin.
Patatesleri ilave edip 3-4 dakika karıştırarak pişirin.
Su ve tuzu ekleyip bir taşım kaynatın.
Köpüğünü alarak, orta ateşte yaklaşık 15 dakika pişirin.
Unu su ile karıştırarak sulu fakat koyu kıvamlı bir hamur hazırlayın.
Bir çorba kaşığıyla hamurdan alın.
Başka bir kaşık yardımıyla hamurdan küçük parçalar sıyırıp, çorbaya akıtın.
Bütün hamur bitinceye kadar bu işlemi tekrarlayın.
Hamurları kattıktan sonra çorbayı 10 dakika daha pişirin.
Nane ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
Sıcak sıcak servis yapın.

Sucuklu Menemen Tarifi Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır Tarifi

Sucuklu Menemen Tarifi Sucuklu Menemen Nasıl Yapılır Tarifi 

Sucuklu Menemen Tarifi 
Malzemeleri:

  • Bir kase ince dilimlenmiş sucuk
  • İki su bardağı domates sosu veya 3 tane dilimlenmiş büyük domates
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • İki tane yumurta
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çay kaşığı karabiber

Yapılış
Tavaya yağı koyup kızdırın.
Rendelenmiş soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Sucukları  ilave edip 2-3 dakika pişirin.
Daha sonra domates rendesini ilave edip 2 dakika kadar soteylin.
Tuz ve karabiberini ilave edin.
Son olarak yumurtaları kasede çırpıp menemene ekleyerek karıştırın.
Piştikten sonra ateşten alıp servis yapın.

Kolay Un Kurabiyesi Tarifi Pratik Un Kurabiyesi Tarifi Basit Un Kurabiyesi Tarifi

Kolay Un Kurabiyesi Tarifi Pratik Un Kurabiyesi Tarifi Basit Un Kurabiyesi Tarifi 

Un Kurabiyesi Tarifi 
Malzemeleri:

  • 250 gram margarin 
  • Bir su bardağı pudra şekeri,
  • Aldığı kadar un
  • Üzeri için pudra şekeri.

Yapılışı
Yağ ve pudra şekerini karıştırıp iyice yoğurun. 
Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun.
Kulak memesi kıvamında hamur yapın.
Yuvarlak şekiller vererek tepsiye dizin.
180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından üzeri kızarmadan beyaz olarak çıkartın. 
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Köy Kurabiyesi Tarifi Köy Kurabiyesi Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Köy Kurabiyesi Tarifi Köy Kurabiyesi Nasıl Yapılır Oktay Usta Tarifleri

Köy Kurabiyesi Tarifi 

  • Malzemeleri:
  • Bir su bardağı toz şeker
  • 300 gram margarin (yaklaşık olarak 1,5 su bardağı)
  • Aldığı kadar un

Yapılışı
Toz şeker ile yağı karıştırıp köpürene kadar çırpın.
Daha sonra ununu yavaş yavaş ekleyip karıştırın.
Sert bir hamur yapın.
Elinizle yuvarlayıp fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin.
Üzerleri patlak patlak olana kadar pişirin.

Kolay Yumurtalı Yoğurt Çorbası Tarifi

Kolay Yumurtalı Yoğurt Çorbası Tarifi
Malzemeleri

  • Dört su bardağı yoğurt
  • İki tane yumurta
  • Dört yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • Tereyağı (isteğe bağlı)
  • Yeteri kadar su

Yapılışı 
Yoğurt ve yumurtayı bir tencerede iyice karıştırın
Unu da ilave edip hafif koyulaşana kadar karıştırın.
Daha sonra çorba istediğiniz kıvamına gelene kadar yavaş yavaş su ilave ederek karıştırın.
Tencereyi kısık ateşe koyup karıştırarak kaynatın.
Çorba kaynadıktan sonra 5 dakika daha karıştırmaya devam edip ateşten alın.
Üzerine ister sade pul biber, isteseniz tere yağında kızarttığınız pul biberi döküp servis yapın.

Mis Gibi Peynirli Yufka Böreği Tarifi

Mis Gibi Peynirli Yufka Böreği Tarifi, Yufkalı Peynirli Börek Tarifi, hazır yufkadan peynirli börek nasıl yapılır tarifi.

Peynirli Yufka Böreği Tarifi
Malzemeleri
  • 4 tane yufka
  • Yarım  litre süt (2,5 su bardağı süt)
  • Yarım  paket  margarin
  • 250 gram peynir
  • Bir tutam maydanoz
  • Üzeri için susam ya da çörek otu

Yapılışı
Sütü, yumurtayı ve eritilmiş margarini karıştırı. 
Yağlanmış tepsiye bir tane yufkayı kenarı dışarıya taşacak şekilde yayın. 
Üstüne bir yufkayı buruşturularak yerleştirin.
Üstüne karışımdan sürün.
Tekrar yarım yufka daha koyun.
Üstüne yine karışımdan sürün 
250 gram ufalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozdan yayın.
Kalan yufkaları da aralarına karışımdan sürülerek yerleştirin. 
En alttaki dışa taşmış yufkanın kenarlarını tepsimin içine doğru  kapatın.
Üzerine karışımdan sürün.
Üzerine susam ve çörek otu serpin.
230 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Kare şeklinde dilimleyerek servis yapın.


Pastırmalı Yumurta Tarifi Pastırmalı Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi

Pastırmalı Yumurta Tarifi Pastırmalı Yumurta Nasıl Yapılır Tarifi

Pastırmalı Yumurta Tarifi
Malzemeleri: 
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram pastırma
  • 4 tane yumurta
Yapılışı
Tavada tere yağını eritin.
Pastırmaları ekleyip kısık ateşte arkalı önlü çevirerek hafifçe pişirin.
Daha sonra yumurtaları dağıtmadan aralıklı olarak içine kırın.
Tavanın ağzını kapatıp 3-5 dakika kısık ateşte pişirin.

Sulu Patates Yemeği Tarifi

Sulu Patates Yemeği Tarifi
Malzemeleri: 

  • 8 tane orta boy patates
  • Yarım kilo tavuk göğsü
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tane domates
  • 1 tane büyük boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvı yağ

Yapılışı
Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın.
Tavuk göğsünü de küp şeklinde doğrayın.
Bir tencereye sıvıyağ,  soğan, sarımsak, domates ve biberi ekleyip kavurun.
Tavuk göğsünü de ekleyip yaklaşık olarak 5 dakika kadar kavurun.
Daha sonra patates ve salçaları ekleyip karıştın.
Kaynamış sıcak suyu yemeğe ilave edip karıştırın.
Tuz ve karabiberi ekleyin.
Yaklaşık olarak 20 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

Yedikçe Tok Tutan Ve Zayıflatan Yiyecekler

Yedikçe Tok Tutan Ve Zayıflatan Yiyecekler
Bazı yiyecekler vardır ki zayıflamak isteyenlerin can simididir. Bu yiyeceklerin en büyük özelliği düşük kalorili olmaları ve sizi uzun süre tok tutmalarıdır. 

İşte zayıflamak isteyenlerin için hem düşük kalorili hem de tok tutan mucize besinler:
  • Yoğurt 
  • Meyve 
  • Sebze
  • Yağsız tavuk ve hindi
  • Yağsız balık 
  • Kepekli makarna 
  • Patates 
  • Salata 
  • Su
  • Bulgur 

Etli Firik Pilavı Tarifi Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

Etli Firik Pilavı Tarifi Etli Firik Pilavı Nasıl Yapılır Tarifi

Etli Firik Pilavı Tarifi 

  • Beş yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
  • Bir tane  büyük boy kuru soğan
  • İki su bardağı firik
  • Bir su bardağı pilavlık bulgur
  • Altı su bardağı sıcak et suyu
  • Bir su bardağı haşlanmış nohut
  • Bir çay kaşığı karabiber
  • 300 gram haşlanmış kuzu eti
  • Dört çay kaşığı tuz
  • Üzerini süslemek için nar taneleri

Yapılışı
Firik ve bulguru yıkayın.
Firiği hiç kabuk kalmayıncaya kadar yıkayın.
Kabuk kalırsa pilavda acımsı bir tat olur.
Margarini tencerede eritip soğanları kavurun.
Yıkanmış malzemeleri de ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin.
Sırası ile sıcak et suyunu, nohutları, karabiberi ve haşlanmış et ve tuzu ekleyin
Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ateşten alıp 10 dakika bekletip  demlendirin.
Üzerine nar taneleri serpiştirip sıcak sıcak servis yapın.

Peynirli Yufka Böreği Tarifi Peynirli Yufka Böreği Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Yufka Böreği Tarifi Peynirli Yufka Böreği Nasıl Yapılır Tarifi

Peynirli Yufka Böreği Tarifi
Malzemeleri: 

  • 4 tane yufka
  • 2.5 su bardağı süt
  • Yarım  paket margarin
  • 2 tane yumurta 
  • 250 gram peynir
  • Maydanoz

Üzeri için;

  • Susam
  • Çörekotu

Yapılışı
Sütü, yumurtayı ve eritilmiş margarini karıştırın.
Tepsinin yağlanmış tabanına bir yufkayı kenarı dışarıya taşacak şekilde yayın.
Üstüne ikinci yufkayı buruşturularak yerleştirin.
Üstüne yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
Üzerine yarım yufka daha yerleştirin.
Üstüne yine karışımdan sürün.
250 gram parçalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştın.
Hazırladığınız peynirli harçtan yufkanın üzerine yayın.
Kalan yufkaları da aralarına peynirli karışımdan sürerek yerleştirin.
Tepsiden taşmış olan birinci yufkayı böreğin üstüne doğru kapatın.
Son olarak üzerine sütlü karışımdan sürüp susam ve çörek otu serpin.
230 derecede ısıtılan üzeri kızarana kadar pişirin.
Kare şeklinde kesilerek sıcak sıcak servis yapın.

Kavurma Tarifi Kavurma Nasıl Yapılır Kavurma Yapılışı Kavurmanın Püf Noktaları

Kavurma Tarifi Kavurma Nasıl Yapılır Kavurma Yapılışı Kavurmanın Püf Noktaları

Kavurma Tarifi
Malzemeleri:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 lilo kuşbaşı kuzu eti
  • Kekik
  • 2 tane kırmızı soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber

Yapılışı
Soğanları servis için yarım ay şeklinde doğrayın.
Elinizle ovalayıp servis tabağına koyun.
Kıyılmış maydanozu, tuzu, pul biberi ekleyip karıştırın.
Bir yemek kaşığı tereyağı tavada eritin.
Üzerine eti ilave edip kısık ateşte 15 dakika kavurun.
Bir yemek kaşığı tereyağı daha ekleyin.
Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyip karıştırın.
Piştikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine kekik serpip servis yapın.