Ispanaklı Katmer Böreği Tarifi

Ispanaklı Katmer Böreği Tarifi

  • İki tane yumurta
  • üç kaşık yoğurt
  • Üç yemek kaşığı sıvı yağ
  • Bir su bardağı süt
  • Bir paket kabartma tozu
  • Tuz
  • 1 paket yumuşak margarin
  • Yeteri kadar un

İçi malzemeleri:

  • Ispanak
  • İki tane kuru soğan
  • Pul biber
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Bir çay bardağı sıvı yağ

Yapılışı
Margarinin yağı hariç tüm malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın.
Yoğurduğunuz hamuru ikiye bölün.
Hamurları biraz açıp üzerine yumuşamış margarinden sürün.
Hamurların karşılıklı kenarlarını üst üste kapatın.
Hamurları ayrı ayrı küçük tepsilerde buzdolabına koyun.
Hamurları geceden hazırlarsanız daha kolay olur.
Dolapta bekleyen hamurumuzu alalım
Ispanakları yıkayıp doğrayın.
Kuru soğanı kavurun.
Üzerine salçayı ilave edin.
Doğranmış ıspanağı da ilave edip elinizle biraz karıştırıp öldürün.
Ispanağı kavurmaya gerek yok.
Buzdolabından hamurları çıkartıp merdaneyle hafif un serperek açın.
Arasına ıspanak harcını koyun
Diğer hamuru da aynı şekilde açıp üzerine kapatın
Üzerine biraz sıvı yağ sürün.
Fırına vermeden önce dilimleyin.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.