Çoban Kavurma Tarifi
Malzemeleri:
- 1,5 kilo kuzu kuşbaşı ya da dana eti
- Üç çorba kaşığı sıvıyağ
- Üç diş sarımsak
- Altı tane sivri biber
- Dört tane domates
- Bir kuru soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kimyon
- Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Kuşbaşı doğranmış etleri tencereye koyun.
Suyunu salıp hafif çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
Yağını ve soğanı ilave edip soteleyin.
Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın.
Biberleri ince ince halka şeklinde doğrayın.
Önce sarmısakları ve biberi ekleyip etlerle birlikte kavurun.
Tuz ve baharatını ekleyip karıştırın.
son olarak domatesleri ilave edip kapağını kapatın.
20 dakika kısık ateşte pişirip servis yapın.