Pratik Sulu Börek Tarifi
Malzemeleri:
- Altı tane yufka
- Bir bardak su
- Bir su bardağı zeytinyağı
İçi Malzemeleri
- 200 gram beyaz peynir
- Yarım demet maydanoz
Üzeri İçin
- Bir tane yumurtanın sarısı
- Bir yemek kaşığı zeytinyağı
- Bir yemek kaşığı su
Yapılışı
Bir bardak su ve bir bardak zeytin yağını karıştırın.
Yufkanın birini masaya açın beş yemek kaşığı karışımdan döküp yayın.
İkinci yufkanın da üzerine açıp beş yemek kaşığı karışımdan döküp yayın.
Yufkayı sekiz üçgen olacak şekilde kesin.
Her parçanın geniş kenarına iç malzemesinden koyarak sarın.
Tepsiye dizip üzerine yumurta, yağ ve su karışımından sürün.
180 derecede ısıtılan fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.