Hindistan Cevizli Revani Tarifi Hindistan Cevizli Revani Nasıl Yapılır Tarifi

Hindistan Cevizli Revani Tarifi Hindistan Cevizli Revani Nasıl Yapılır Tarifi

Hindistan Cevizli Revani Tarifi
Malzemeleri:

  • İki çay bardağı şeker
  • İki çay bardağı sıvı yağ
  • Beş tane yumurta
  • İki yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • Altı yemek kaşığı un
  • İki yemek kaşığı kabartma tozu
  • İki yemek kaşığı vanilya
Şerbeti İçin
  • Dört çay bardağı şeker
  • Yarım litre su  (2,5 su bardağı)

Yapılışı
İki çay bardağı şekeri ve beş tane yumurtayı köpürene kadar çırpın. 
Sıvı yağı ilave ederek tekrar çırpın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek kek kıvamını gelene kadar karıştırın. 
Yuvarlak bir fırın tepsisine kek hamurunu dökün.
Önceden 170 derecede ısıttığınız fırında kek kabarana kadar pişirin.
Kek pişerken şerbetini hazırlayın. 
Yarım litre suya 4 çay bardağı şeker ilave ederek kaynatın. 
Pişen kekini fırından alıp soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra şerbeti üzerine gezdirin.
Üzerini Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapın.