Patlıcanlı Güveç Tarifi Patlıcanlı Güveç Nasıl Yapılır Patlıcanlı Güveç Yemeği Tarifi

Patlıcanlı Güveç Tarifi Patlıcanlı Güveç Nasıl Yapılır  Patlıcanlı Güveç Yemeği Tarifi

Patlıcanlı Güveç Tarifi
Malzemeleri:

  • 800 gram kuzu kuşbaşı
  • 1 kilo patlıcan
  • 3 tane soğan
  • 3 tane kırmızı biber
  • 6 tanköy biberi
  • 5 diş sarımsak
  • 4 dal defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane karabiber
  • 1 kavanoz domates sosu ya da domates
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz
Yapılışı: 
Güveci ocakta ısıttıktan sonra içine zeytinyağı dökün.
Kuşbaşı kuzu etine içine atıp kavurmaya başlayın. 
Patlıcanları çizgili çizgili soyun. 
Soğanları iri iri küp şeklinde doğrayın. 
Patlıcanları, kırmızı ve yeşil biberleri irice küp şeklinde doğrayın. 
Etler suyunu bırakıp çekince soğanı ilave edip karıştırın.
Sırasıyla sarımsakları ilave edin. 
Defne yapraklarını ekleyin 
Patlıcanları ve biberleri ilave edin. 
Tane karabiberi ve tuzunu ekleyin. 
Domates sosu dökün. 
Tereyağını koyun.
Güzelce karıştırın.
Üzerine yağlı kağıt ve alüminyum folyo kapatın. 
Orta ateşte yarım saat kadar pişirin. 
Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında bir saat daha pişirin.