Malzemeleri:
- Bir tane büyük hindi
- İki çay bardağı süt
- Yarım limon
- İki tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Üç diş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
Pilav İçin
- İki tane soğan
- Üç su bardağı pirinç
- 300 gram hindi ciğeri
- 25 gram dolmalık fıstık
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- Dört tatlı kaşığı tereyağı
- Dört tatlı kaşığı sıvıyağ
- Göz kararı su
- Bir tane limon
- Yenibahar
- Karabiber
Ypılışı
Maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın.
Hindiyi limonla iyice ovup kenara koyun.
Bir kaba zeytinyağı, süt, salça, sarmısak, karabiber ve tuzu koyarak iyice karıştırın.
Limonladığınız hindinin üzerine sürüp buzdolabına koyun.
Hindiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Pilavı hazırlamak için önce pirinçleri yıkayın.
Yıkanan pirinçleri suda 20 dakika kadar bekletin.
Daha sonra ise sıvıyağ ve tereyağını tencereye koyup eritin.
İnce kıyılan soğanları sağda kavurun.
Küp şeklinde doğranan ciğer ve dolmalık fıstığı ilave edin.
Ardından pirinci de ilave ederek kavurun.
İki su bardağı su ekleyeyip suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen pilavı hindinin içine doldurun.
Son olarak 200 derecede ısıtılan fırında 3 saate kadar pişirin.
Daha sonra servis yapın.