Antepfıstıklı Muhallebi Tarifi
Malzemeleri:
- Beş su bardağı süt
- Beş tatlı kaşığı tepeleme mısır nişastası
- Beş yemek kaşığı toz şeker
- Arzuya göre 2-3 diş damla sakızı
- Antepfıstığı
- Hindistan cevizi
Dört su bardağı sütü-ve beş yemek kaşığı şekeri tencerede karıştırıp ocağa koyun.
Kalan bir su bardağı sütün içerisine nişastayı ilave ederek karıştırın.
Ocakta şekerli sütü karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başladığında ateşi kısın.
Nişastalı sütü ekleyip karıştırmaya devam edin.
Damla sakızını havanda ezerek muhallebiye ekleyip karıştırın.
3-4 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocaktan alın.
Sıcak sıcak servis kaselerine bölün.
Üzeri kaymak tuttuğunda antepfıstığı ve hindistan cevizi serperek süsleyin.
Buzdolabında bir saat bekleterek dinlendirin.
Daha sonra servis yapın.