Haşhaşlı Börek Tarifi Haşhaşlı Çörek Tarifi

Haşhaşlı Börek Tarifi Haşhaşlı Çörek Tarifi, börek tarifleri, çörek tarifleri.

Haşhaşlı Börek Tarifi 
Malzemeleri:
İki adet yumurta (1 adet yumurtanın sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)
İki su bardağı ılık süt
Bir adet yaş maya
İki yemek kaşığı toz şeker
Bir tatlı kaşığı tuz
Bir su bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un

İçi İçin
Bir su bardağı haşhaş ezmesi
Bir çay bardağı sıvı yağ
Bir yemek kaşığı toz şeker

Yapılışı
Yaş mayayı ılık sütte eritin.
Tozşeker, tuz, süt, yağ ve yumurtaları ilave edip karıştırın.
Yavaş yavaş unu ilave ederek yoğurun.
Yumuşak kıvamlı bir hamur yapın.
Hamurun mayalanması için 30 dakika kadar bekletin.
İç malzemesini haşhaş, yağ ve şekeri karıştırarak hazırlayın.
Mayalanan hamur üç eşit parçaya bölün.
Her parça tepsi büyüklüğünden merdaneyle açın.
Açılan hamurun her tarafına eşit miktarda sıvıyağlı şekerli haşhaş ezmesinden sürün.
Hamuru rulo şekilde sarın.
Rulo şeklinde sarılmış hamuru 4 cm aralıklarla dilimleyin.
Kesilen dilimleri kesik yüzü yukarı gelecek şekilde fırın tepsisine dizin
Bir yumurta sarısını üzerin  sürün.
10 dakika daha tepside bekleterek mayalandırın.
Daha sonra 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.