Etli Firik Pilavı Tarifi
- Beş yemek kaşığı tereyağı ya da margarin
- Bir tane büyük boy kuru soğan
- İki su bardağı firik
- Bir su bardağı pilavlık bulgur
- Altı su bardağı sıcak et suyu
- Bir su bardağı haşlanmış nohut
- Bir çay kaşığı karabiber
- 300 gram haşlanmış kuzu eti
- Dört çay kaşığı tuz
- Üzerini süslemek için nar taneleri
Yapılışı
Firik ve bulguru yıkayın.
Firiği hiç kabuk kalmayıncaya kadar yıkayın.
Kabuk kalırsa pilavda acımsı bir tat olur.
Margarini tencerede eritip soğanları kavurun.
Yıkanmış malzemeleri de ekleyip bir süre daha kavurmaya devam edin.
Sırası ile sıcak et suyunu, nohutları, karabiberi ve haşlanmış et ve tuzu ekleyin
Karıştırıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Pilav suyunu tamamen çektikten sonra ateşten alıp 10 dakika bekletip demlendirin.
Üzerine nar taneleri serpiştirip sıcak sıcak servis yapın.