Peynirli Yufka Böreği Tarifi
Malzemeleri:
- 4 tane yufka
- 2.5 su bardağı süt
- Yarım paket margarin
- 2 tane yumurta
- 250 gram peynir
- Maydanoz
Üzeri için;
- Susam
- Çörekotu
Yapılışı
Sütü, yumurtayı ve eritilmiş margarini karıştırın.
Tepsinin yağlanmış tabanına bir yufkayı kenarı dışarıya taşacak şekilde yayın.
Üstüne ikinci yufkayı buruşturularak yerleştirin.
Üstüne yumurtalı sütlü karışımdan sürün.
Üzerine yarım yufka daha yerleştirin.
Üstüne yine karışımdan sürün.
250 gram parçalanmış peynir ve ince kıyılmış maydanozu karıştın.
Hazırladığınız peynirli harçtan yufkanın üzerine yayın.
Kalan yufkaları da aralarına peynirli karışımdan sürerek yerleştirin.
Tepsiden taşmış olan birinci yufkayı böreğin üstüne doğru kapatın.
Son olarak üzerine sütlü karışımdan sürüp susam ve çörek otu serpin.
230 derecede ısıtılan üzeri kızarana kadar pişirin.
Kare şeklinde kesilerek sıcak sıcak servis yapın.