Kavurma Tarifi
Malzemeleri:
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 lilo kuşbaşı kuzu eti
- Kekik
- 2 tane kırmızı soğan
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
Yapılışı
Soğanları servis için yarım ay şeklinde doğrayın.
Elinizle ovalayıp servis tabağına koyun.
Kıyılmış maydanozu, tuzu, pul biberi ekleyip karıştırın.
Bir yemek kaşığı tereyağı tavada eritin.
Üzerine eti ilave edip kısık ateşte 15 dakika kavurun.
Bir yemek kaşığı tereyağı daha ekleyin.
Yağ eriyene kadar kavurmaya devam edin.
Tuzu, pul biberi, karabiberi ekleyip karıştırın.
Piştikten sonra servis tabağına alın.
Üzerine kekik serpip servis yapın.