Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Karnıyarık Tarifleri

Karnıyarık Tarifi Karnıyarık Nasıl Yapılır Tarifi Oktay Ustadan Karnıyarık Tarifleri

Karnıyarık Tarifi 
Malzemeleri:
  • 6 tane küçük boy patlıcan
  • 250 gram dana kıyma
  • İki tane kuru soğan
  • Üç tane domates
  • Yarım demet maydanoz
  • Üç tane sivri biber
  • Dört  çorba kaşığı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Patlıcanları kızartmak için yeteri kadar sıvıyağ
Yapılışı
Patlıcanların baş kısımları kestikten sonra alacalı soyun.
Soyulan patlıcanları tuzlu suda yarım saat beklettikten sonra yıkayıp kurulayın
Daha sonra sıvı yağda çevirerek kızartın.
Patlıcanları tepsiye yerleştirin.
Boydan boya ortasından bıçak kesiği  alta geçmeyecek şekilde kesin.
İnce  ince doğranmış soğan, biber, kıymayı yağda kavurun.
Soyulup doğranmış domatesleri de ilave edip biraz daha kızartın.
Tuzu, karabiberi, kıyılmış maydanozu ilave edip karıştırın.
Hazırladığınız iç harcını patlıcanların içine doldurun.
Üzerlerine domates dilimleri koyun.
Biraz su ilave ederek 160 derecede ısıtılan fırında yavaş yavaş pişirin.