Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi

Şekerpare Nasıl Yapılır Tarifi 
Malzemeleri:

  • 450 gram margarin
  • İki tane yumurta (Bir yumurtanın sarısı üzerine sürülecek)
  • Bir su bardağı irmik
  • Bir su bardağı pudra şekeri ya da toz şeker
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir paket vanilya
  • Bir paket kabarma tozu
  • Bir su bardağı çekilmiş fındık
  • Aldığı kadar un

Şerbeti İçin

  • Dört su bardağı su
  • Beş su bardağı şeker
  • Yarım limon

Üzeri İçin
Fındık içi

Yapılışı
Margarini bir kap içinde yoğurun.
Yağın içine yumurtayı ekleyip yoğurmaya devam edin. 
Unu da azar azar ilave edip iyice yoğurun. 
Bütün hamur malzemelerini ekleyip güzelce yoğurun.
Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup 10 dakika kadar kaynatın. 
Ceviz büyüklüğündeki  hamuru elinizde yuvarlayıp üzerini hafif bastırn.
Yağladığınız tepsiye dizin.
Son olarak üzerine yumurta sarısını sürüp ortasına fındık tanelerini koun.
180 derecede ısıtılan fırında pişirin.  
Soğuk şerbeti fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine dökün.

Not: Şerbet soğuk tatlının sıcak olması gerekir.