Balkabağı Tatlısı Tarifi
Malzemeler
- 1,5 kilogram balkabağı
- Bir su bardağı pudra şekeri
- 15 tane kedidili bisküvi
- Yarım çay bardağı acıbadem likörü
- Yarım litre çırpılmış krema
- Birtatlı kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Yarım su bardağı ufalanmış badem
- Bir su bardağı krem şanti
- Bir çorba kaşığı kakao
Yapılışı
Kabakları iri iri dilimleyip az suda iyice haşlayın.
İçine pudra şekeri ve tarçını ilave edip blendırdan geçirin.
Kedidili bisküvilerini sulandırılmış likörle ıslatıp orta boy bir fırın kabına aralıksız dizin.
Üzerine balkabağı püresini yayın.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırının ızgara bölümünde üzerini 10 dakika kızartın.
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Daha sonra dilimleyip sırasıyla krem şanti, kakao ve badem ile süsleyip servis yapın.