Muhallebili Kadayıf Tarifi
Malzemeleri:
- 250 gram kadayıf
- İki çorba kaşığı tereyağı
- İki su bardağı şeker
- Üç su bardağı su
Kreması için
- Yarım su bardağı şeker
- İki çorba kaşığı un
- İki çorba kaşığı nişasta
- Bir paket vanilya
- Üç su bardağı süt
- Yarım paket pasta kreması veya krem şanti
Yapılışı
Kadayıfları derin bir kaba koyup olabildiğince ince kesin.
Tereyağını eritip kadayıfların üzerine dökün ve elimizle iyice karıştırın.
Kare borcama döküp üzerini elimizle bastırıp düzleştirin.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Şerbet için derin bir tencereye su ve şekeri koyup karıştırın.
Ateşe alıp 15 dakika kaynatın.
Krema malzemelerini derin bir tencereye koyup karıştırarak pişirin.
Ateşten alıp soğuttuktan sonra mikserle ya da kaşıkla iyice çırpın.
Kıvamı koyu olursa biraz süt ilave edebilirsiniz.
Pişen tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbet tamamen çekince kremayı da üzerine yayıp üzerini düzeltin.
Buzdolabında yarım saat kadar soğutun.
Daha sonra üzerini dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.